Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Επιμένει στις συνεργασίες ο Α. Τσίπρας – “Πόλεμος” ανακοινώσεων για τη συνεργασία με Καμμένο

Αν και δεν επανέλαβε ούτε το όνομα του κυρίου Καμμένου, ούτε και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο κ. Τσίπρας εμμέσως πλην σαφώς επανέλαβε σήμερα την πρόθεσή του για ευρύτερη συνεργασία, όχι απαραίτητα μεταξύ δυνάμεων της Αριστεράς.

«Είπα το αυτονόητο, όταν ο Πρόεδρος τη Δημοκρατίας δώσει διερευνητική εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ, θα απευθυνθούμε στα κόμματα της Αριστεράς για το σχηματισμό κυβέρνησης και ακόμα κι αν δεν συγκεντρώνουμε τη δεδηλωμένη, θα ασκήσουμε το συνταγματικό μας δικαίωμα να απευθυνθούμε στη Βουλή για να λάβουμε ψήφο εμπιστοσύνης. Και εκεί δεν θα αρνηθούμε την ψήφο κανενός, την ψήφο όμως σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς», είπε ο κ. Τσίπρας, επιμένοντας σε μια θέση που φαίνεται πως προκαλεί αντιδράσεις και μεταξύ των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που μάλλον αντέδρασαν με έκπληξη.

“Γιατί όχι να γίνει πρωθυπουργός και η Γ.Γ. του ΚΚΕ” είπε σε συνέντευξή του ο Αλέξης Τσίπρας ταράζοντας τα νερά, όμως η θύελλα αντιδράσεων ήρθε όταν ανέφερε πως στην περίπτωση που η Αριστερά χρειάζεται τις ψήφους των βουλευτών που πιθανώς εκλέξει ο Πάνος Καμμένος και αυτός τις δώσει ως ανοχή ή ως στήριξη “δεν θα τις πετάξουμε” προκειμένου να χτυπηθεί το Μνημόνιο…

Έντονη ήταν και η αντίδραση του ίδιου του Πάνου Καμμένου, ο οποίος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, σημείωσε ότι οι Ανεξάρτητοι Ελληνες δεν είναι”πατερίτσες κανενός” και τόνισε ότι με το ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα του διαφωνεί ιδεολογικά και προγραμματικά.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων εξήγησε ότι συμφωνεί με το ΣΥΡΙΖΑ στο οικονομικό πρόγραμμα όσον αφορά την ακύρωση του μνημονίου και το χρέος. “Από εκεί και πέρα”, πρόσθεσε, “μας χωρίζει χάος σε θέματα εθνικά και λαθρομετανάστευσης”.

Ο Αντώνης Σαμαράς με αφορμή τη δήλωση Τσίπρα βρήκε την ευκαιρία για ανοιχτή επίθεση κατά των Ανεξάρτητων Ελλήνων και άλλων νέων κομμάτων από τα… δεξιά λέγοντας πως προσπαθούν να ροκανίσουν την αυτοδυναμία της Ν.Δ. δίνοντας ασυλία στο ΠΑΣΟΚ

Καυστικός ήταν ο Ε. Βενιζέλος που διερωτήθηκε πως αυτές οι δυνάμεις συνεργασίας θα μπορέσουν την επόμενη ημέρα να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις.

O Παναγιώτης Λαφαζάνης, δήλωσε πως τα προγράμματα των δύο κομμάτων δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους “Μας χωρίζει πολιτική και ιδεολογική άβυσσος, έχουμε πρόγραμμα εντελώς διαφορετικό”, ενέφερε.

Το ΚΚ για μια ακόμη φορά “ξέκοψε” πως δεν υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας, ενώ ο ΛΑΟΣ σχολίασε πως ο «Τσίπρας και Καμμένος ξανάρχονται κοντά. Η τελική πρόταση “Πρωθυπουργός η Παπαρήγα” με στήριξη των δύο, θα μπορούσε να επιστρατεύσει και την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Ο κομμουνιστικός Φιλελευθερισμός είναι άραγε πρόταση του συμβούλου του κ. Καμμένου, του κ. Γ. Γεωργαλά;». 

Από την πλευρά της η Δημοκρατική Αριστερά απορρίπτει την πρόταση Τσίπρα «για δήθεν αντιμνημονιακή συνεργασία ετερόκλητων δυνάμεων, που συμπεριλαμβάνουν και ακραίες εκδοχές της λαϊκιστικής δεξιάς, όπως το κόμμα του κ. Καμμένου».

Διαβάστε επίσης:

Τι απαντά ο Τ.Κουϊκ στην πρόταση Τσίπρα για συνεργασία

“Μουρμούρα” στο ΠΑΣΟΚ για την κόντρα Βενιζέλου-Διαμαντοπούλου

Καμμένος κατά Παπανδρέου: Τώρα γύρισε από την Ευρώπη και το τζακούζι

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε