Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 32 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Επιστολή - απάντηση Μαρκόπουλου για τις κουρτίνες

Επιστολή - απάντηση Μαρκόπουλου για τις κουρτίνες
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 10.05.2010 | 20:24
Πρώτη δημοσίευση: 10.05.2010 | 19:28

Στον ίδιο τον πρωθυπουργό απάντησε με επιστολή του ο Κ. Μαρκόπουλος για όσα είπε ο Γ. Παπανδρέου στη Βουλή σχετικά με την αγορά κουρτινών κατα τη θητεία του στο υπ. Τουρισμού.

Στην επιστολή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κάνει λόγο για προσβολή της προσωπικής και πολιτικής του αξιοπρέπειας από τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού στη Βουλή σχετικά με την αγορά κουρτινών κατά την θητεία του στο υπουργείο Τουρισμού.

Σύμφωνα με τον κο Μαρκόπουλο, κατά την υπουργία του χρειάστηκε να ικανοποιηθούν οι δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των εργαζομένων για την μη ύπαρξη προστασίας από τον ήλιο, "σε ένα κτήριο στο κέντρο της Αθήνας με τζαμαρίες σε δύο πλευρές". Δεδομένου δε, ότι όλα τα χρήματα που αφορούσαν τα έξοδα του υπουργείου είχαν δικαιολογημένα ξοδευτεί αλλού (μεταφορά σε νέο κτίριο κ.ά.), χρειάστηκε η δαπάνη αυτή να χρεωθεί στον κωδικό των εξόδων του υπουργού.

 Οπως αναγέρεται στην επιστολή, "συνολικά ξοδεύτηκαν 70.000 ευρώ για διαμόρφωση 2 ορόφων, συνολικά 700 τετραγωνικών μέτρων, διαχωριστικά, έπιπλα, φωτιστικά, αίθουσα συνεδριάσεων και για σκίαστρα ενός υπουργείου 7 ορόφων".
 
"Υποθέτω" συνεχίζει ο κ. Μαρκόπουλος "ότι αυτές οι πράξεις, δεν οδήγησαν τη χώρα σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό και στο Δ.Ν.Τ. Μπορείτε να εξάγετε εύκολα συμπεράσματα, αν αυτό το κόστος συγκρίνεται με διαγωνισμό ύψους 200.000 ευρώ, μόνο για σκίαστρα του υπουργείου Παιδείας σήμερα. Ζήτημα το οποίο επιμελώς αποκρύπτετε. Όλα αυτά, τα γνωρίζει το πολιτικό προσωπικό που έχετε εμπιστευτεί. Ωστόσο σας παρέσυρε. Είναι δικό σας ζήτημα η διερεύνηση ευθυνών. Είναι όμως δικό μου ζήτημα η υπεράσπιση της υπόληψής μου, καθώς και η αντιμετώπιση ενός απαξιωτικού κλίματος που οι έμπιστοί σας αναπαράγουν" .
   


   Διαδώστε αυτό το άρθρο