Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Επίθεση Κακλαμάνη σε Λοβέδρο

Τον κατηγορεί οτι παρά τις αντίθετες απόψεις που διατυπώθηκαν, “επέμεινε να παραβιάσει το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής”, φέρνοντας τη διάταξη στη Βουλή.

Ο Απόστολος Κακλαμάνης στρέφεται εναντίον όσων κατηγορούν βουλευτές για “συντεχνιακές λογικές” ενώ καταγγέλλει πολιτικούς ως “τραπουλόχαρτα”.

“Η κυβέρνηση θα έπρεπε να καταλάβει ότι η Βουλή δεν είναι για να περάσει ο,τιδήποτε ελαφρά τη καρδία εισηγείται. Την κυβέρνηση την σεβόμαστε, την στηρίζουμε, αλλά προϋπόθεση για τη στήριξη της είναι ο σεβασμός του Κοινοβουλίου. Το ότι κατάφεραν κάποιοι να ευτελίσουν το βασικό θεσμικό κορμό που είναι το Κοινοβούλιο, δεν σημαίνει ότι αμαχητί οι 300 εκπρόσωποι του θα σκύψουμε το κεφάλι. Αρκετά πια σε αυτή την προσπάθεια απαξίωσης των θεσμών”.

Με τις φράσεις αυτές, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης υπερασπίστηκε, από το βήμα της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου, τους βουλευτές που είτε καταψήφισαν είτε δήλωσαν “παρών” κατά την ψηφοφορία για διάταξη του υπουργού Υγείας για την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων, επικρίνοντας τον Ανδρέα Λοβέρδο ότι, παρά τις αντίθετες απόψεις που διατυπώθηκαν, επέμεινε να παραβιάσει το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής.

Ο κ. Κακλαμάνης τόνισε ακόμα ότι “πρέπει να δοθεί απάντηση στη μομφή που απηύθυνε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι συντεχνιακά συμφέροντα καθοδηγούν τους εκπροσώπους του λαού” και “να σταλεί ένα μήνυμα στη κοινωνία ότι στη Βουλή δεν μπαίνουν μόνον εκπρόσωποι της πολιτικής εκείνοι που σκέφτονται ιδιοτελώς αλλά και εκείνοι που έχουν αρχές, αντιστέκονται, βάλλονται, αλλά δεν σκύβουν το κεφάλι, δεν περιέρχονται στους χώρους, όπου μεγάλα συμφέροντα δημιουργούν συσχετισμούς κοινωνικούς, πνευματικούς, πολιτικούς”.

“Αν η πλειοψηφία των βουλευτών, με “όχι” ή με “παρών” δεν ψήφισε μια διάταξη από το νομοσχέδιο, οφείλεται στην αντίδραση τους, γιατί, παρά την άποψη που διατυπώσαμε και ο πρόεδρος της Βουλής και οι πάντες, ο υπουργός επέμενε να παραβιάσει το Σύνταγμα και τον κανονισμό, επέμενε, ενώ είχε ολοκληρωθεί η συζήτηση, να φέρει διάταξη και η Βουλή “αμάσητα”, να δέχεται οτιδήποτε”, συνέχισε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής.

“Είμαστε στην εποχή των χαρταετών της πολιτικής, που ισχυρά συμφέροντα, εκδοτικά, οικονομικά, δίνουν μάχη να επιστέψει η χώρα στη δραχμή”, ανέφερε ο κ. Κακλαμάνης και πρόσθεσε: “Αυτά είναι τα μεγάλα συμφέροντα που επιδιώκουν το πολιτικό παιχνίδι να παιχτεί με μια καινούργια τράπουλα, αλλά σημαδεμένη και συναποτελούμενη από όλα αυτά τα σημαδεμένα τραπουλόχαρτα που κυκλοφορούν στο δημόσιο βίο της χώρας. Πρόσωπα άνευ ουσιαστικής αξίας και ειδικού βάρους, που, αφού τα αναδείξουν σαν χαρταετούς, στο τέλος βλέπουμε, σαν σαρκοβόρα, τα ίδια τα ΜΜΕ πως τα κατατεμαχίζουν, τα εξευτελίζουν, τα αξιοποιούν για να ευτελίσουν τη λειτουργία της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας”.

Διαβάστε

“Κραχ” στην Κυβέρνηση η καταψήφιση του ωραρίου για τα φαρμακεία

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε