Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι “ενώ διέψευδε μετά βδελυγμίας προεκλογικά τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων, σήμερα υποτίθεται ότι διαπραγματεύεται σθεναρά με την Τρόικα για να μην γίνουν και αύριο θα τις εφαρμόσει ως μέρος του μνημονιακού σχεδίου εθνικής σωτηρίας”.

Υπό το πρίσμα αυτό, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διερωτάται “ποιος θα τολμήσει να μιλήσει ξανά για “κόκκινες γραμμές””.

Και προσθέτει ότι “στην πραγματικότητα, πίσω από τη διαθεσιμότητα, τις μετακινήσεις και την αξιολόγηση βρίσκεται η μνημονιακή δέσμευση για τις 25.000 ‘απομακρύνσεις’ δημοσίων υπαλλήλων το 2013 και για τις συνολικά 150.000 μέχρι το 2015”. Οι απολύσεις αυτές θα αφήσουν χιλιάδες ανέργους και μια ισοπεδωμένη δημόσια διοίκηση, που θα προσφέρει ακόμα πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες στους πολίτες.

Σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ, ο επανασχεδιασμός και η ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα είναι κεντρικό στοιχείο μιας στρατηγικής για κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση, με άξονες τη στήριξη των δημόσιων αγαθών και του κοινωνικού κράτους και τη στήριξη της ανάπτυξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

12.500 δημόσιοι υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα ως τον Ιούνιο – Οι αορίστου χρόνου θα φύγουν πρώτοι

 

Δημόσιο: 7.000 λουφαδόροι και επίορκοι στο στόχαστρο για απόλυση

 

Ξεκινούν οι αιτήσεις μετάταξης των δημοσίων υπαλλήλων που είναι σε διαθεσιμότητα

 

Δημόσιο: το ΔΝΤ ζητά φύγουν τώρα 25.000 υπάλληλοι – Κομισιόν: όχι απολύσεις … προς το παρόν

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε