Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Επίθεση Τσίπρα στην Κυβέρνηση

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό για “μπαράζ μυστικής διπλωματίας”.

“Τα κυβερνητικά μέτρα οδηγούν σε βίαιη αναδιανομή του πλούτου υπέρ των ισχυρών”  δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε κοινή  συνέντευξη τύπου που έδωσε με τον πρόεδρο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς Λόταρ Μπίσκι.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό για “μπαράζ μυστικής διπλωματίας”, καθώς όπως είπε, “ο κ. Παπανδρέου αφήνει υπαινιγμούς στη Βουλή και δεν ενημερώνει τον ελληνικό λαό για το τι ακριβώς διαπραγματεύεται και τι νέα μέτρα προτίθεται να πάρει”  και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση “δεν διεκδικεί δάφνες διαφάνειας”. 

“Ούτε σε εμπόλεμη κατάσταση να βρισκόμασταν δεν θα υπήρχε τόση μυστικοπάθεια” είπε ο κ. Τσίπρας και κάλεσε τον κ. Παπανδρέου να ενημερώσει άμεσα τον λαό για το τι μέλλει γεννέσθαι , ώστε ο λαός να έχει την τελική επιλογή. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε επίσης τον πρωθυπουργό να απαντήσει μέχρι αύριο το πρωί , αν θα ανοίξει τα χαρτιά του ή θα μεταθέσει τη συζήτηση στη Βουλή για την επόμενη εβδομάδα αφού πρώτα πραγματοποιήσει τις επισκέψεις του σε ΗΠΑ και Γερμανία . Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να αντιεμετωπίζει τις πολιτικές δυνάμεις ως ντεκόρ στις επικοινωνιακές της ανάγκες , ενώ σημείωσε ότι η κυβέρνηση, για άλλο πρόγραμμα εξελέγη από τον λαό και άλλο πρόγραμμα εφαρμόζει. 

    Ο πρόεδρος του κόμματος της Ευρωπαϊκης Αριστεράς Λόταρ Μπίσκι δήλωσε ότι και γερμανικές τράπεζες είναι στο παιχνίδι της κερδοσκοπίας κατά της Ελλάδας , αλλά και άλλων χωρών ενώ σημείωσε ότι η Γερμανία έχει σήμερα το υψηλότερο χρέος από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο και αυτό είναι πρόβλημα για τον γερμανικό λαό. Για τους λόγους αυτούς , πρόσθεσε, είναι ανάγκη να αντιμετωπίσουμε από κοινού τα αίτια της κρίσης και να παρουσιάσουμε εναλλακτικές προτάσεις.. ‘Θέλουμε την Ευρώπη των ελίτ  να την αντικαταστήσει η Ευρώπη των λαών”. 

    

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε