Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Επίθεση αντιπολίτευσης σε Τσακαλώτο: “Δώσατε τα πάντα για να επιστρέψει η Τρόικα”

Επίθεση αντιπολίτευσης σε Τσακαλώτο: “Δώσατε τα πάντα για να επιστρέψει η Τρόικα”

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου για… νέα μέτρα! Εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης κατηγορούν την κυβέρνηση ότι τα έδωσε όλα για να επιστρέψει η τρόικα. 

«Το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσή σας είναι ότι δώσατε τα πάντα για να επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα, αλλά αυτά τα λέτε λεπτομέρειες και επιλέγετε να μιλάτε για τις διαφορές μεταξύ της ΕΕ και του ΔΝΤ» ανέφερε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ Γιάννης Κουτσούκος στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Κουτσούκος επέκρινε στην Επιτροπή Οικονομικών των υπουργό λέγοντάς του πως «ο κ. Τσακαλώτος ομιλούντος κρύπτεται».Του καταλόγισε πως «τώρα πληρώνουμε το πρώτο εξάμηνο του 2015 και τις καθυστερήσεις της πρώτης και δεύτερης αξιολόγησης» και τον προκάλεσε λέγοντας του «είχατε πει ότι θα παραιτηθείτε, αν μειωθεί το αφορολόγητο. Αλλά το αποδεχθήκατε. Όπως και ο κ. Κατρούγκαλος μας κορόιδευε όταν μας διαβεβαίωνε ότι δεν θα υπάρξουν περικοπές στις συντάξεις. Τα έχετε αποδεχθεί όλα».

Ο κ. Γιάννης Κουτσούκος, μάλιστα, έκανε αντιστίξεις στα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης του Γιάνη Βαρουφάκη με αυτή τώρα του Ευκλείδη Τσακαλώτου και είπε «είχα κάτι ππροβλέψει για την διαπραγμάτευση του Βαρουφάκη και βγήκε τώρα, δεν θέλω να πως για σας κ. Τσακαλώτο».

«Μονά – ζυγά, όλα τα θέλετε δικά σας. Έχετε την λογική που λέει μονά χάνεις, διπλά κερδίζω…» σχολίασε στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος κατά τη συζήτηση ενημέρωσης στην Επιτροπή Οικονομικών για την συμφωνία του Eurogroup.

Εκτίμησε πως η επικαλούμενη αποκατάσταση των απωλειών, τα αντίμετρα δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα «δωράκι» από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώμα που για μια ακόμα φορά θα αφαιμαχθούν από τα νέα βάρβαρα και σκληρά μέτρα. Θα τους πάρετε 100 και μετά τους λέτε πως τους δώσετε και κάτι τις. Και μάλιστα γι αυτό θα πρέπει από πάνω να σας πουν και ευχαριστώ».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε