Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Επίθεση – απάντηση Τόσκα στην ΕΣΗΕΑ: Σας συγχαίρω για τους νικηφόρους αγώνες σας εναντίον της διαπλοκής και της πολυθεσίας

Επίθεση – απάντηση Τόσκα στην ΕΣΗΕΑ: Σας συγχαίρω για τους νικηφόρους αγώνες σας εναντίον της διαπλοκής και της πολυθεσίας

Σε οξείς τόνους ήταν η απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στην ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ. Ο κ. Τόσκας, επιτίθεται κατά του συνδικαλιστικού οργάνου των δημοσιογράφων και χρησιμοποιεί εκφράσεις, όπως “χαμηλό επίπεδο συντεχνιασμού”, “επίδειξη πατρωνιας” και κατηγορεί τους δημοσιογράφους ότι θέλουν να του στερήσουν το δικαίωμα της κριτικής!

ΟΛΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

«Τόλμησα να κάνω κριτική σε δημοσιογράφο της ΕΡΤ, γιατί σε εκπομπή ενημέρωσης στην οποία έτυχε να είμαι προσκεκλημένος, μετέδιδε, όπως η ίδια είπε, φημολογίες και όχι γεγονότα.

Οι κύριοι του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνουν την πραγματική αφορμή της κριτικής μου, μου επιτέθηκαν ότι τάχα “θέλω να κάνω τον αρχισυντάκτη” ενώ είμαι στρατηγός, ότι “κάνω τους δημοσιογράφους σάκο του μποξ” και άλλα παρόμοια ηχηρά.

Θλίβομαι γι αυτό το χαμηλό επίπεδο συντεχνιασμού και επίδειξης πατρωνίας, κύριοι του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ. Το ότι θέλετε να μου στερήσετε και το δικαίωμα κριτικής, είναι ένας αντάξιος στόχος σας.

Κατά τα άλλα, σας συγχαίρω για τους νικηφόρους αγώνες σας εναντίον της διαπλοκής και της …πολυθεσίας!».

Χθες η ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι:

«Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών είναι αποκαλυπτικές, αλλά και καθοριστικές για την επόμενη ημέρα της ενημέρωσης.

Κάποιοι επιθυμούν διακαώς να κάνουν τους δημοσιογράφους σάκο του μποξ και την ΕΣΗΕΑ άλλοθι για τα πολιτικά τους παιχνίδια. Διαπλοκή και πολιτική εξουσία έχουν κάθε λόγο να δίνουν «αίμα στην αρένα» και να αποπροσανατολίζουν από τα κυρίαρχα πολιτικά ζητήματα, που έχουν διαλύσει τον κοινωνικό ιστό. Ο στρατηγός, που θέλει να κάνει τον αρχισυντάκτη και ο δόκτωρ με το ξινάρι πασχίζουν με κάθε τρόπο να γίνουν είδηση, αφού δεν έχουν τίποτα να δείξουν.

Απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα η ΕΣΗΕΑ συνιστά ψυχραιμία και καλεί τους συναδέλφους να απαντούν ακόμη και σε αυτές τις συμπεριφορές με τους κανόνες που προβλέπει η δημοσιογραφική δεοντολογία».

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε