Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Επίθεση κατά Παπανδρέου και αυτοκριτική από Τσίπρα

Επίθεση κατά Παπανδρέου και αυτοκριτική από Τσίπρα

Προσωπική επίθεση κατά του πρωθυπουργού για την προσφυγή στον μηχανισμό εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Α. Τσίπρας.

Μιλώντας στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, επίσης ο κ. Τσίπρας επανέλαβε την πρότασή του για την διενέργεια δημοψηφίσματος για την έξοδο της χώρας από τον μηχανισμό.

Κάνοντας αναφορά στις τελευταίες εξελίξεις ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο κ. Παπανδρέου, έναντι της στήριξης αυτής, δεν είναι σαφείς και ξεκάθαρες στον ελληνικό λαό, δεν συζητήθηκαν και δεν πρόκειται να θα συζητηθούν στην Βουλή.

Δεν συζητήθηκαν ούτε καν στο υπουργικό συμβούλιο, δεν ζητήθηκε καν η γνώμη της κοινοβουλευτικής ομάδας και των οργάνων του κυβερνώντος κόμματος είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι ο κ. Παπανδρέου περηφανεύεται ότι αυτός ο μηχανισμός, που σπρώχνει την Ελλάδα στο ΔΝΤ, με τους χειρότερους δυνατούς όρους, και θα μας γυρίσει δεκαετίες πίσω, είναι έργο της δικής του κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε ότι ο κ. Παπανδρέου υποτιμά με εξοργιστικό τρόπο τη νοημοσύνη των πολιτών, που μόλις πριν έξι μήνες, τον τίμησαν με την πολιτική τους εμπιστοσύνη, καθώς άλλα υποσχέθηκε προεκλογικά , άλλα έκανε μετά τις εκλογές και σήμερα , όπως είπε «όλες αυτές οι δεσμεύσεις βρίσκονται στα σκουπίδια».

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για μεγάλες ευθύνες των δύο μεγάλων κομμάτων «που έφτιαξαν ένα αντιπαραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης, στηριζόμενο στην υπερβολική κατανάλωση, στον εύκολο δανεισμό, στο εύκολο τζιράρισμα, στις μεγάλες ιδέες, στη διαπλοκή και στις μίζες», και πρόσθεσε ότι είναι προφανές πως η τελευταία κυβέρνηση της ΝΔ, αυτό το μοντέλο το έφτασε στα όριά του και έχει τεράστιες ευθύνες.

Υποστήριξε πάντως ότι «στο σημείο μηδέν, στο χείλος της κοινωνικής χρεοκοπίας, στην αγκαλιά του ΔΝΤ μας οδήγησαν οι άστοχοι χειρισμοί και οι εγκληματικές επιλογές των τελευταίων έξι μηνών της κυβέρνησης Παπανδρέου».

Καταλήγοντας, αναφέρθηκε στα εσωτερικά προβλήματα του ΣΥΝ λέγοντας ότι «δεν είναι εικόνα κόμματος αυτή που εκπέμπουμε σε αυτές τις κρίσιμες για το λαό μας στιγμές» και πρόσθεσε ότι «οφείλουμε επιτέλους να γίνουμε κόμμα, όχι άθροισμα τάσεων συνιστωσών και προσβεβλημένων τηλεοπτικών στελεχών, κόμμα της Αριστεράς, αντίστοιχο με τις ανάγκες των περιστάσεων, κόμμα που σέβεται την δημοκρατία και τις διαφορετικές απόψεις, αλλά ταυτόχρονα κόμμα ενεργό και αποτελεσματικό στην παρέμβασή του».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε