Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Επιβεβαίωση Newsit: Ενισχύεται το ψηφοδέλτιο Κικίλια

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Γιάννης Μανώλης, Νότης Μηταράκης και Άννα Καραμανλή υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες στο πλευρό του Βασίλη Κικίλια.

Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε δεκτές τις προτάσεις στενών συνεργατών του, που του ζητούσαν επιτακτικά να ενισχύσει με «ηχηρά ονόματα» το ψηφοδέλτιο για την περιφέρεια Αττικής με επικεφαλής τον πρώην διεθνή μπασκετμπολίστα, επιβεβαιώνοντας πλήρες προηγούμενο ρεπορτάζ του NewsIt.

Έτσι, μετά την… επιστράτευση του Γιάννη Μανώλη, εν ενεργεία βουλευτή και γραμματέα συνδικαλισμού της ΝΔ, ως υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε να «κατεβάσει» στη μάχη, ως υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες επίσης, τον αναπληρωτή τομέαρχη Οικονομικών, Νότη Μηταράκη και τη δημοσιογράφο Άννα Καραμανλή. Στο ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον Βασίλη Κικίλια μετέχουν επίσης ο Σπύρος Σπυρίδων, ο Χάρης Δαμάσκος, ο Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, ο Γιάννης Ηλίας και ο Περικλής Αλεβίζος.

Τα στελέχη αυτά αντιπροσωπεύουν τη δύναμη της ανανέωσης με την εμπειρία της προσφοράς, αντιπροσωπεύουν τις κοινωνικές κατηγορίες, τη δυναμική της ελληνικής κοινωνίας, το χώρο της επιστήμης, το χώρο της προσφοράς και το χώρο της εργασίας, δήλωσε ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη Ρηγίλλης για τη στήριξη του Βασίλη Κικίλια, παρουσία βουλευτών και πολιτευτών του λεκανοπεδίου Αττικής, ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε τη συστράτευση όλων των στελεχών, ενότητα και εξωστρέφεια.

«Θα ήταν αδιανόητο ο καθένας από μας να μη δίνει το παρών» σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνοντας τη δύσκολη κατάσταση που ζουν οι πολίτες. «Είναι απόφαση συνείδησης για τον καθένα να δώσει τη μάχη στις δύσκολες αυτές ώρες» τόνισε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος χαρακτήρισε επιλογή νίκης και ανανέωσης τη στήριξή του στο πρόσωπο του υποψηφίου για την περιφέρεια Αττικής.

«Χωρίς επιφυλάξεις, χωρίς μισόλογα, κάναμε τη μεγάλη τομή, πήραμε το ρίσκο», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος κάλεσε όλα τα στελέχη να πάρουν τον Βασίλη Κικίλια πόρτα-πόρτα, σπίτι-σπίτι σε όλη την Αττική. «Τα ρίσκα μου τα πήρα. Έκανα πράξη την ανανέωση. Και έκανα πραγματικότητα μία πράξη ευθύνης για το λεκανοπέδιο», είπε.

«Γιατί μιλάνε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου;»

Σκληρή επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς με αφορμή τα όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός στη συνάντηση που είχε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου με τους πολιτικούς ρεπόρτερ. Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε αδιανόητα τα όσα είπε ο κ. Παπανδρέου, επικρίνοντας τη Νέα Δημοκρατία για τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας, επισημαίνοντας ότι τα spreads ανέβηκαν από τις 130 μονάδες στις 1000 επί ΠΑΣΟΚ.

«Γιατί μιλάνε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας πως κάποιος έπρεπε να πει στον Γιώργο Παπανδρέου πως ο λόγος που βρίσκονται σήμερα τα spreads σε αυτά τα επίπεδα είναι ότι αμφισβητείται η οικονομική πολιτική που ακολουθεί.

Όσον αφορά τη δέσμευση του πρωθυπουργού πως θα προχωρήσει σε εξεταστική επιτροπή για την οικονομία, ο Αντώνης Σαμαράς απάντησε πως δεν έχει αντίρρηση, ζήτησε όμως η έρευνα να ξεκινήσει από το 1981. «Δεν θα βάλουμε χρονικό συρματόπλεγμα. Δεν ιδρύθηκε η Ελλάδα το 2004, ούτε τελείωσε το 2009. Υπήρχε και πριν και μετά Ελλάδα», είπε και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ πως δεν μπορεί να κυβερνήσει χωρίς εξεταστικές επιτροπές, καθώς, όπως, είπε, χρειάζεται ένα μόνιμο αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.

Διαβάστε επίσης
Newsit Αποκλειστικό: Κρισιμες επαφές στη ΝΔ για Κικίλια

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε