Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Επιχειρησιακό μνημόνιο υπέγραψαν Ελλάδα-Ισραήλ

Επιχειρησιακό μνημόνιο υπέγραψαν Ελλάδα-Ισραήλ

Υπογραφή με ιδιαίτερη σημασία μεταξύ Ελλάδας-Ισραήλ. Οι δύο ΥΕΘΑ υπέγραψαν στο Τελ Αβίβ επιχειρησιακό μνημόνιο,την ίδια ώρα που η Άγκυρα απειλεί λεκτικά με ένταση στη περιοχή.

Επιχειρησιακό μνημόνιο υπέγραψαν οι υπουργοί Άμυνας Ελλάδας-Ισραήλ στη συνάντηση που είχαν στο Τελ Αβίβ.

Ο Εχούντ Μπάρακ απευθυνόμενος στον Π.Μπεγλίτη είπε ότι “και οι Έλληνες και εμείς βιώνουμε μια δύσκολη περίοδο, τόσο παγκόσμια όσο και στην περιοχή μας και πιστεύω πως η μεταξύ μας συνεργασία είναι θετική”.

Η υπογραφή επιχειρησιακού μνημονίου έχει ιδιαίτερη σημασία αυτή τη περίοδο,όπου η κατάσταση στη Ν.Α Μεσόγειο είναι απρόβλεπτη, εξαιτίας του “ταραξία” που λέγεται Τουρκία. Η Άγκυρα που είναι σαφές ότι έχει αρχίσει να χάνει την ψυχραιμία της απειλεί ότι να προκαλέσει ένταση στην περιοχή και ανεβάζει τους τόνους στην αντιπαράθεσή της με το Ισραήλ.

Ο Π.Μπεγλίτης πάντως θέλησε να διαχωρίσει τη σύσφιξη των ελληνοϊσραηλινών σχέσεων από τη ραγδαία επιδείνωση των τουρκοϊσραηλινών:

“Οι σχέσεις μας με το Ισραήλ δεν ετεροπροσδιορίζονται, δεν επηρεάζονται από την όποια συγκυρία. Θέλουμε να αναπτύξουμε σχέσεις κοιτώντας στο μέλλον.

Διαβάστε περισσότερα στο οnalert.gr

Διαβάστε επίσης
Ο Ερντογάν βάζει φωτιά στη Μεσόγειο! – Σειρήνες στην Κύπρο και την Αθήνα – Ανυποχώρητο το Ισραήλ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε