Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Επιχείρηση-συναίνεση από Χρυσοχοΐδη

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Γύρο τηλεφωνικών συνομιλιών με τα κόμματα και κοινωνικούς φορείς ενόψει της Κυριακής.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε επαφές με αρχηγούς κομμάτων, βουλευτές, νομάρχες, δημάρχους και κοινωνικού φορείς προκειμένου να βοηθήσουν οι εκδηλώσεις της Κυριακής για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο να γίνουν σε ειρηνικό κλίμα. Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης εισέπραξε την συναίνεση όλων για να μην προκύψουν βανδαλισμοί και καταστροφές.

Πάντως οι καταλήψεις που έχουν ξεκινήσει στις σχολές, ενόψει της συμπλήρωσης ενός έτους από τη δολοφονία, αλλά και οι πληροφορίες ότι αντιεξουσιαστές από το Βέλγιο, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία, τη Σερβία και τη Ρωσία έχουν φτάσει στην Αθήνα για να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις μνήμης του Αλέξη Γρηγορόπουλου ανησυχούν έντονα την πολιτική και αστυνομική ηγεσία του Υπουργείου. 

Υπάρχει μια γενική αστυνομική εκτίμηση ότι από το Σάββατο ομάδες αντιεξουσιαστών θα επιχειρήσουν να δημιουργήσουν επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας αλλά και περιφερειακά εξαιτίας της έντονης παρουσίας αστυνομικών δυνάμεων στο κέντρο της πόλης.

Ωστόσο έχει δοθεί εντολή στις αστυνομικές δυνάμεις να μην προκαλούν αλλά να επεμβαίνουν σε περίπτωση που υπάρξουν επεισόδια ή βανδαλισμοί. Να σημειωθεί ότι στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και στη ΓΑΔΑ πραγματοποιούνται διαρκείς συσκέψεις για να αποτραπούν τυχόν επεισόδια, ενώ περίπου 6.000 αστυνομικοί θα συμμετέχουν στο σχεδιασμό πρόληψης. Αστυνομικές δυνάμεις έχουν μεταφερθεί στην Αθήνα από την Ήπειρο, τη Στερεά Ελλάδα, την Κρήτη και την Πελοπόννησο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε