Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Eργασιακή εφεδρεία και στη Βουλή! Στο μικροσκόπιο και το χαμάμ για τους βουλευτές

Παράλληλα με την εργασιακή εφεδρεία, συγχωνεύσεις και καταργήσεις διευθύνσεων είναι στους στόχους του προέδρου του Κοινοβουλίου, Φίλιππου Πετσάλνικου.

Στα πρότυπα των αλλαγών στο κράτος και της περικοπής δαπανών, όπως αποτυπώνονται και στον Κρατικό Προϋπολογισμό, θα κινηθεί και η Βουλή.

Θυμίζουμε πως παλαιότερα ο Φίλιππος Πετσάλνικος είχε ξεκαθαρίσει πως και για το Κοινοβούλιο θα ισχύσει ότι ισχύει και στον στενό δημόσιο τομέα και κατόπιν αυτού αναμένεται πως μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου και η Βουλή θα κληθεί να παραδώσει λίστα με τους υπαλλήλους που θα τεθούν σε πρόωρη συνταξιοδότηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με βάση το νομοσχέδιο που κατατίθεται απόψε στη Βουλή, η ρύθμιση για όσους εργάζονται στο στενό δημόσιο τομέα προβλέπει ότι. όσοι το 2013 έχουν συμπληρώσει 35 χρόνια υπηρεσίας και είναι πάνω από 55 ετών φεύγουν αυτοδικαίως, δηλαδή μπαίνουν σε εργασιακή εφεδρεία.

Στους υπαλλήλους της Βουλής θα ισχύσει επίσης το ενιαίο μισθολόγιο και βαθμολόγιο που θεσμοθετείται και για τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους.

Αναστάτωση επικρατεί μεταξύ των υπαλλήλων της Βουλής, καθώς «φοβούνται» πως η ανακοίνωση ότι θα ισχύσει και στην περίπτωση τους ότι και σε όλο το δημόσιο, τους παραπέμπει εμμέσως στον θεσμό της εργασιακής εφεδρεία.

Τέλος στο μικροσκόπιο θα μπει και η λειτουργία και οι παροχές του γυμναστηρίου της Βουλής, όπως είναι π.χ. η λειτουργία του χαμάμ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

‘Επιασαν βουλευτές και αιρετούς να παίρνουν διπλές συντάξεις – Τώρα; Θα τους τις πάρουν πίσω;

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε