Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ερώτηση 28 “γαλάζιων” βουλευτών για τα κανάλια – Κίνδυνος να παραπεμφθεί η χώρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Ερώτηση 28 “γαλάζιων” βουλευτών για τα κανάλια – Κίνδυνος να παραπεμφθεί η χώρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

«Η πολιτική της Κυβέρνησης στον τομέα των τηλεπικοινωνιών οδηγεί τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο» αναφέρει η βουλευτής της ΝΔ Νίκη Κεραμέως σε Ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπρίντζη.

Η βουλευτής της ΝΔ Νίκη Κεραμέως επικαλούμενη έγκυρα δημοσιεύμετα επικρίνει την κυβερνητική πολιτική στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και της αδειοδότησης των καναλιών ως «άκρως προβληματική» και ιδίως τις πρόσφατες παρεμβάσεις της στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) που διακινδυνεύουν την παραπομπή της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Στην Ερώτηση που συνυπέγραψαν και άλλοι 28 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνεται ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή φέρεται να έχει ήδη απορρίψει όλους τους ισχυρισμούς που πρόβαλε η Κυβέρνηση για να δικαιολογήσει προβληματικές ρυθμίσεις του ν. 4339/2015 που αφορούν στην οργάνωση και λειτουργία της ΕΕΤΤ, αλλά και στη δημιουργία της ERTnet».

Οι εξελίξεις αυτές, τονίζουν «δρομολογούν ουσιαστικά την κίνηση από την Επιτροπή επίσημης διαδικασίας επί παραβάσει και τη συνακόλουθη παραπομπή της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κάτι για το οποίο η ΝΔ είχε εγκαίρως προειδοποιήσει την κυβέρνηση»

Και καλούν τον υπουργό Μεταφορών και την Κυβέρνηση να θεραπεύσουν άμεσα τις πιθανολογούμενες παραβάσεις του ενωσιακού δικαίου, προκειμένου να αποφευχθεί η παραπομπή της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε