Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ερώτηση Σαμαρά προς Παπανδρέου για τα «λουκέτα» στην αγορά

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Επικαλούμενος τις προβλέψεις της ΓΣΕΒΕ ότι μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2012 θα κλείσει μια στις τέσσερις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ο πρόεδρος της ΝΔ καλεί τον πρωθυπουργό να τον ενημερώσει για τα μέτρα που πρόκειται να πάρει.

Σύμφωνα με την έρευνα της ΓΣΕΒΕ, στο συγκεκριμένο διάστημα, θα κλείσουν 225.000 επιχειρήσεις με κίνδυνο απώλειας 320.000 θέσεων.

Η επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει αντικείμενο τις ευθύνες της κυβέρνησης για την ακρίβεια και τα «λουκέτα» στην αγορά. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημειώνει πως στις προγραμματικές της δηλώσεις στις 10 Οκτωβρίου 2009, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πώς «οι τιμές θα πέσουν, γιατί το επίπεδο τιμών στη χώρα είναι τουλάχιστον 10% παραπάνω από αυτό που πρέπει».

Ένα χρόνο αργότερα, συνεχίζει ο Αντώνης Σαμαράς, η κυβέρνηση διά του αρμοδίου υπουργού δήλωνε σε συνέντευξή του στις 23 Οκτωβρίου 2010 πως «στην Ελλάδα έχει διαμορφωθεί ένα υψηλό επίπεδο τιμών στο καλάθι της νοικοκυράς που είναι 20-25% περίπου του οικογενειακού εισοδήματος, γεγονός που οφείλεται στο ότι οι πολυεθνικές πωλούν τα προϊόντα τους υπερτιμολογημένα κατά τουλάχιστον 20-30% κι ότι οι τιμές θα πέσουν μέχρι τα Χριστούγεννα».

«Σήμερα, όμως, όλα αυτά διαψεύδονται κι αντίθετα με τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις, επήλθαν σημαντικές αυξήσεις σε βασικά προϊόντα με αποτέλεσμα να εκτιναχθεί ο πληθωρισμός στα επίπεδα του 5%, ενώ τα κυβερνητικά μέτρα προκαλούν ύφεση οδηγώντας σε αδιέξοδο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», συμπληρώνει ο αρχηγός της ΝΔ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε