Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

“Εσάς δεν μπορούν να σας επιτάξουν”

“Εσάς δεν μπορούν να σας επιτάξουν”

Στα μπλόκα των αγροτών στον Ορχομενό Βοιωτίας βρέθηκε σήμερα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

“Ήρθα σήμερα εδώ για δυο λόγους. Ο πρώτος είναι συμβολικός. Θέλουν να δημιουργήσουν την αίσθηση ότι είστε και εσείς μια συντεχνία και να επιβάλουν ξανά τη λογική του κοινωνικού αυτοματισμού, δηλαδή μια κοινωνική κατηγορία απέναντι σε μια άλλη. Εδώ, όμως, δεν μιλάμε απλά για μια κοινωνική κατηγορία. Μιλάμε για τα θεμέλια της παραγωγικής συγκρότησης της οικονομίας μας. Εάν μαραζώσει η ύπαιθρος, εάν σταματήσει να παράγει η αγροτιά, δεν πρόκειται να βγούμε ποτέ από την κρίση”. Με αυτά τα λόγια και ανεβασμένος σε ένα τρακτέρ μίλησε στους αγρότες στο μπλόκο του Ορχομενού, ο Αλέξης Τσίπρας.

Είπε επίσης ότι ο δεύτερος λόγος της παρουσίας του είναι όχι συμβολικός, αλλά ουσιαστικός. Δηλαδή να βρεθούν χειροπιαστές προτάσεις που θα καλυτερεύουν την ζωή των αγροτών.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι έχουν γίνει λάθη στο παρελθόν. “Και να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Και εσείς έχετε κάνει λάθη. Δεν φταίτε βέβαια εσείς. Μπήκατε σε μια λογική, σας έβαλαν τα κόμματα που κυβερνούσαν σ’ αυτή τη λογική, και η αριστερά φταίει, γιατί στην κρίσιμη στιγμή δεν έπρεπε να ζητάμε όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά, έπρεπε να ζητάμε προοπτική. Έπρεπε να ζητάμε να στηριχτεί η οικονομία μας όχι στις φούσκες, στα δάνεια, αλλά να στηριχτεί στην παραγωγή.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ημαθία: Αγρότες, ταξιτζήδες και οδηγοί λεωφορείων, έκλεισαν προειδοποιητικά τον κόμβο της Κουλούρας!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε