Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

“Εθιμοτυπική” η επίσκεψη Παπανδρέου στη ΔΕΘ – Δεν θα δοθούν παροχές σε οικονομικά ασθενέστερους

Όσοι περίμεναν τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για βοήθεια στους οικονομικά ασθενέστερους μάλλον θα δυσαρεστηθούν. Το μνημόνιο διαμηνύει η κυβέρνηση δεν αφήνει άλλα περιθώρια.

“Εθιμοτυπική” φαίνεται ότι θα είναι τελικά η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ καθώς αναιρούνται οι προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί περί κοινωνικών παροχών ιδίως προς στους οικονομικά ασθενέστερους.
 
Μετά από διαδοχικές συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν χθες στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του Γ.Παπανδρέου εκτιμήθηκε ότι τελικά δεν υπάρχουν περιθώρια ιδίως για τον επόμενο χρόνο καθώς θα είναι ο πιο καθοριστικός όσον αφορά την εφαρμογή του μνημονίου για την μείωση του ελλείμματος.
 
Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες ο κύριος Παπανδρέου θα χρυσώσει το χάπι απέναντι σε όσους ανέμεναν κάποιου είδους κοινωνικό πακέτο δίνοντας έμφαση στην ανάγκη εξορθολογισμού των κοινωνικών δαπανών ώστε να υπάρξει δίκαιη κατανομή των δαπανών αυτών.
 
Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους να αντληθούν κάποια ποσά από το ΕΣΠΑ για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής γεγονός το οποίο εξετάζεται από το οικονομικό επιτελείο.
 
Έτσι το ενδιαφέρον της επίσκεψης του κ.Παπανδρέου στην ΔΕΘ περιορίζεται αποκλειστικά στα όσα πει περί της αναπτυξιακής πολιτικής που θα προωθήσει η κυβέρνηση με σκοπό την προσέλκυση επενδύσεων στην χώρα μας.
 
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε