Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ετοιμάζουν το έδαφος για αλλαγή της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου – Κόντρα Βενιζέλου – Κουσελά

Ανοικτό το ενδεχόμενο να αλλάξει η συμφωνία της 21ης Ιουλίου τόσο από τον κ.Βενιζέλο όσο και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. ‘Εντονη όμως ήταν και η αντιπαράθεση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης με τον Δ.Κουσελά ο οποίος τον εγκάλεσε για την μη πάταξη της φοροδιαφυγής.

“Εγώ είμαι 3 μήνες υπουργός. Εσύ τι έκανες;”, ήταν η απάντηση του Ευ.Βενιζέλου στον πρώην υφυπουργό Οικονομικών. Ο κ.Κουσελάς όμως απάντησε: “Εγώ έκανα. Εγώ σου παρέδωσα την λίστα με τους φοροφυγάδες που έδωσες στην δημοσιότητα”.

Η κα Βάσω Παπανδρεου και ο Μίμης Ανδρουλάκης ζήτησαν να αναληφθούν πολιτικές πρωτοβουλίες και η απάντηση Βενιζέλου ήταν, “αν εννοείτε εκλογές, θα ήταν καταστροφικές για τον τόπο.”

‘Ολα ανοικτά για την συμφωνία της 21ης Ιουλίου;

Ενώ λοιπόν σε κάθε ευκαιρία οι υπουργοί της κυβέρνησης και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έλεγαν οτι μέλημά μας είναι να εφαρμοστεί η συμφωνία της 21ης Ιουλίου, ο κ.Βενιζέλος σήμερα μιλώντας στον ΚΤΕ Οικονομικών φέρεται να είπε:

“‘Οσον αφορά την απόφαση της 21ης Ιουλίου εμείς θέλουμε ή να μείνει ίδια ή να γίνει κάτι καλύτερο“.

Και πρόσθεσε οτι θα πρέπει να είναι η συμφωνία νομικά και θεσμικά κατοχυρωμένη ώστε να μην υπάρχουν επιπτώσεις στην συνέχεια.

Νωρίτερα, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: “Αν τεθεί θέμα αναθεώρησης – γιατί τέτοιο θέμα δεν έχει τεθεί επίσημα – προφανώς και θα το συζητήσουμε στην κατεύθυνση της βελτιωμένης 21ης Ιουλίου”.

Τι άλλο ειπώθηκε στον ΚΤΕ Οικονομικών

Ο κ.Βενιζέλος εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι διαδικασίες που αφορούν στη διαχείριση του χρέους της Ελλάδας θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών είπε ότι διαμορφώνονται δύο “στρατόπεδα” στους κόλπους της Ε.Ε. για τον τρόπο διαχείρισης του χρέους στην Ευρωζώνη. Το έχει γύρω από την Γερμανία και την Ολλανδία και το άλλο, με άξονα τη Γαλλία και τη σύμπραξη της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Βάσω Παπανδρέου και Μίμης Ανδρουλάκης εισηγήθηκαν την ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών, αλλά ο κ. Βενιζέλος απάντησε: “Αν εννοείτε εκλογές, θα ήταν απολύτως καταστροφικό για τη χώρα”.

Η Μιλένα Αποστολάκη, σχολιάζοντας τις κυβερνητικές αντιφάσεις περί διενέργειας ή μη δημοψηφίσματος, είπε ότι “δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά, πρέπει να μιλάμε στους πολίτες επί συγκεκριμένου”. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο Κώστας Γείτονας, ο οποίος είπε ότι “δεν είναι ώρα για δημοψηφίσματα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παρέα με άλλους 117 στην Αθήνα ο αντικαγκελάριος Ρέσλερ

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε