Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ετοιμη για διάλογο δηλώνει η ΠΓΔΜ

Σε δηλώσεις του απο τη σύνοδο του ΝΑΤΟ ο πρόεδρος Γκιόργκι Ιβάνοφ είπε οτι η χώρα του είναι έτοιμη για αμοιβαία αποδεκτή λύση.

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ σημείωσε ότι η χώρα του βλέπει το μέλλον της ως μέλος του ΝΑΤΟ και μοιράζεται τις αξίες, τα ενδιαφέροντα και τις προτεραιότητες της Συμμαχίας, και ανταποκρίνεται σε όλες τις υποχρεώσεις που της αντιστοιχούν. “Όμως κάτι λείπει στο παζλ αυτής της εταιρικής σχέσης. Εξαιτίας ενός ανορθολογικού διμερούς ζητήματος, η Δημοκρατία της Μακεδονίας παραμένει ακόμη στο κατώφλι του Συμμαχίας, παρά τις αξιολογήσεις για την ετοιμότητα της να καταστεί μέλος του ΝΑΤΟ και παρά τη σημαντική συμβολή της στις αποστολές της Συμμαχίας”, συμπλήρωσε ο κ. Ιβάνοφ.

“Εμείς πολλές φορές εκφράσαμε τη βούληση μας για την επίλυση της διμερούς αυτής εκκρεμότητας Πιστεύω ότι μπορεί να φθάσουμε σε μία λύση. Μπορώ να σας επιβεβαιώσω ότι, αντίθετα από πριν, τώρα υπάρχει θετικό κλίμα για το ζήτημα αυτό. Πιστεύω ακράδαντα ότι μέσω του διαλόγου, με αυξημένη εμπιστοσύνη και με καλύτερη κατανόηση, θα φθάσουμε σε μία αμοιβαία αποδεκτή λύση. Εμείς είμαστε έτοιμοι”, ανέφερε ακόμη ο κ. Ιβάνοφ.

Κατά την συνάντηση, στη Λισαβόνα, των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ και των χωρών που συνεισφέρουν στην αποστολή ISAF ο κ. Ιβάνοφ είπε οτι είπε οτι η δύναμη της ΠΓΔΜ θα παραμείνει στο Αφγανιστάν όσο καιρό χρειαστεί. Ο κ. Ιβάνοφ εξέφρασε την πεποίθηση ότι το νέο Στρατηγικό Δόγμα του ΝΑΤΟ που συμφωνήθηκε το βράδυ της Παρασκευής από τις 28 χώρες της Συμμαχίας θα ενισχύσει τη δομή του ΝΑΤΟ και θα το καταστήσει ικανότερο να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις στον 21ου αιώνα. .

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε