Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Eurogroup: Πιο πιθανή στις 20 Μαρτίου η συμφωνία

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Αν και μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να πέσουν σαν βροχή τα νομοσχέδια όλα δείχνουν ότι στο σημερινό eurogroup δεν θα υπάρξει συμφωνία, αλλά χάραξη ενός χρονοδιαγράμματος βάσει του οποίου θα κινηθούν Αθήνα και Θεσμοί.

Λίγο πριν την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης αναμένεται συνάντηση του Ε. Τσακαλάωτου και του Γ. Χουλιαράκη με τους κυρίους Μοσκοβισί και Ντάισελμπλουμ σε μια προσπάθεια την ύστατη ώρα να βρεθεί μια φόρμουλα ώστε να χαραχθεί ο δρόμος για την επάνοδο των Θεσμών στην Αθήνα.

Τίποτε ωστόσο μέχρι και αργά τη νύχτα δεν είχε οριστικοποιηθεί. Ουσιαστικά από την ευρωπαϊκή πλευρά ζητείται από την Αθήνα να πει “ναι” στα μέτρα και να μπει στη διαπραγμάτευση στη συνέχεια.
Ουσιαστικά επιμένουν στο να ψηφιστούν μέτρα από τώρα για μετά το 2018. Τα μέτρα αφορούν κυρίως στη μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων, ενώ δεν δίνουν τίποτε περισσότερο από το περίγραμμα των μέτρων που εκείνοι θα λάβουν για την ελάφρυνση του χρέους.
Απ’ την πλευρά του πάντως το Μαξίμου φαίνεται πως θεωρεί εκ νέου ότι έχει ακόμη 4 εβδομάδες καιρό για μια πολιτική συμφωνία, δηλαδή ήδη η Αθήνα μεταθέτει το χρονικό όριο της διαπραγμάτευσης για το επόμενο τακτικό eurogroup στις 20 Μαρτίου.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε