Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Eurogroup προς Ελλάδα: “Εφαρμόστε τα μέτρα και μόνο έτσι θα παίρνετε λεφτά”

Καλά λόγια είχαν να πουν για την Ελλάδα οι επικεφαλής της ΕΕ στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν το μεσημέρι μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup. Ωστόσο, μας είπαν με τον τρόπο τους οτι αν δεν συνεχίσουμε έτσι κινδυνεύουμε με σταση πληρωμών αφού θα κλείσει η κάνουλα των δόσεων προς την Ελλάδα.

Ο επικεφαλής του γιούρογκρουπ Ζαν Κλώντ Γιούνκερ είπε οτι τον Οκτώβριο θα ληφθούν οι αποφάσεις για την καταβολή της 6ης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα. Πρόσθεσε οτι “Υπήρξε πρόοδος στο θέμα των εγγυήσεων”.
“Θα λάβουμε την απόφασή μας για την επόμενη δόση της βοήθειας τον Οκτώβριο, με βάση τα συμπεράσματα της τρόικας”, δήλωσε ο Γιούνκερ και χαιρέτισε τα μέτρα που ανακοίνωσε πρόσφατα η ελληνική κυβέρνηση.

Με άλλα λόγια ο κ. Γιούνκερ είπε οτι αν δεν εφαρμόσουμε κατά γράμμα τα μέτρα που έχουν αποφασισθεί, η χρηματοδότηση σταματάει και η Ελλάδα πτωχεύει!

Ο Φινλανδός επίτροπος Όλι Ρεν είπε ότι μετά τη διακοπή 10 ημερών η τρόικα επιστρέφει στην Αθήνα.

“Προσδοκούμε την πλήρη εφαρμογή των μέτρων που εξήγγειλε η ελληνική κυβέρνηση”, είπε και πρόσθεσε οτι “χρειάζεται να δούμε την εφαρμογή των μέτρων και την επιμονή της κυβέρνησης προς αυτό το στόχο.”

Εγγυήσεις: Πάνε για συμφωνία;

Ο Φινλανδός πρωθυπουργός Γιούρκι Κατάινεν επανέλαβε το αίτημα της χώρας του για παροχή εγγυήσεων από την Ελλάδα για να συμμετάσχει το δεύτερο πακέτο βοήθειας,
«Δεν νομίζω ότι θα γίνει σήμερα, αλλά είμαι αισιόδοξος ότι θα βρούμε μια λύση που θα είναι κατάλληλη για όλες τις χώρες της Ευρωζώνης», δήλωσε στο Reuters.

Αμερικανός υπ. Οικονομικών: “Σταματήστε τις αερολογίες. Κάνετε κακό στους εαυτούς σας”

Ο Τίμοθι Γκάιτνερ κάλεσε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να βάλουν τέλος στις «αόριστες δηλώσεις» αξιωματούχων για πιθανή διάλυση της Ευρωζώνης.
Είπε επίσης ότι η Ευρώπη έχει την ικανότητα να συγκρατήσει την κρίση χρέους, αλλά ότι θα «πρέπει να επιλέξει να το κάνει», προσθέτοντας ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πρέπει να συνεργαστούν για το σκοπό αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέο “όχι” από Μέρκελ για ευρωομόλογο – Πόλεμο αν καταρρεύσει η ευρωζώνη βλέπει ο Πολωνός υπουργός

Ξεκίνησε το πιο κρίσιμο για την Ελλάδα Eurogroup

Η Ελλάδα “μπορεί”, οι Γερμανοί την εμποδίζουν!

Πάνω τα Χρηματιστήρια – Πέφτουν spreads, cds
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε