Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Έβαλαν… “χέρι” στον Λογαριασμό Αλληλεγγύης Συνταξιούχων – Κατρούγκαλος: Συνήθης πρακτική, ξεκίνησε από τον Βρούτση

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Χρήματα από τον Λογαριασμό Αλληλεγγύης Συνταξιούχων πήρε το υπουργείο Εργασίας προκειμένου να βρει 370 εκατ. ευρώ για να πληρώσει τις συντάξεις ΟΑΕΕ, ΤΣΑΥ και Ταμείου Νομικών.

Με απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης θα διατεθούν από τον “κουμπαρά” του Λογαριασμού Αλληλεγγύης Συνταξιούχων:

– 350 εκατ. ευρώ θα μεταφερθούν στον ΟΑΕΕ σε τρεις δόσεις

α) στις 25 Οκτωβρίου 2016, 150 εκατ. ευρώ
β) στις 10 Νοεμβρίου 2016,100 εκατ. ευρώ
γ) και στις 9 Δεκεμβρίου 2016, 100 εκατ. ευρώ.

– 10 εκατ. ευρώ θα δοθούν στο ΤΣΑΥ

– 10 εκατ. ευρώ θα δοθούν στο Ταμείο Ασφάλισης Νομικών

Είναι μια συνηθισμένη πρακτική είπε στο newsit.gr ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, σημειώνοντας πως το ποσό για τις συντάξεις δεν το πήρε η κυβέρνηση από τον ΑΚΑΓΕ, τον… «κουμπαρά» για τις επόμενες γενιές δηλαδή. «Πρόκειται για χρηματοδότηση από το λογαριασμό αλληλεγγύης συνταξιούχων ο οποίος προορίζεται για το σκοπό αυτό. Ο πρώτος που τον χρησιμοποίησε χρηματοδοτώντας με 100 εκατ. τον ΟΑΕΕ ήταν ο κ. Βρούτσης, που ουσιαστικά δημαγωγεί ασύστολα κατά του εαυτού του», τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος, εξαπολύοντας και επίθεση στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

«Τρώνε τα έτοιμα! Η αφαίμαξη από κουμπαρά ΑΚΑΓΕ κ επόμενες γενιές 370εκ€ επιβεβαιώνει πως το ασφαλιστικό είναι στον αέρα!», είχε τουιτάρει νωρίτερα ο πρώην υπουργός Εργασίας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε