Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Εβδομάδα κρίσης για την κυβέρνηση και τη χώρα

Πυρετός διεργασιών στο κυβερνών κόμμα ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας του πολυνομοσχεδίου το βράδυ της Πέμπτης αλλά και της Συνόδου Κορυφής την επόμενη Κυριακή.

“Μητέρα των μαχών” χαρακτηρίζει το κυβερνών κόμμα την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου αργά το βράδυ της Πέμπτης απο την ολομέλεια της Βουλής. Γι’ αυτό το λόγο το Μέγαρο Μαξίμου και η ηγεσία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να διασφαλίσουν την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου χωρίς απώλειες αν είναι δυνατόν, ωστε -όπως λένε- να πάρουμε την 6η δόση.

Στο πλαίσιο αυτό απο τη Δευτέρα θα συνεχιστούν οι επαφές του πρωθυπουργού καθώς επίσης και του γραμματέα της ΚΟ Βασίλη Εξαρχου και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων Χρήστου Πρωτόπαππα και Πέτρου Ευθυμίου με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να διερευνήσουν τις προθέσεις τους ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας.

Μέχρι στιγμής το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου που αφορά το πάγωμα των κλαδικών συμβάσεων, αποτελεί το “κόκκινο πανί” για αρκετούς βουλευτές και ήδη η πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη έχει δηλώσει οτι θα το καταψηφίσει εαν δεν υπάρξουν αλλαγές και τροποποιήσεις ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και στελέχη όπως η πρώην υπουργός Κατερίνα Μπατζελή και οι βουλευτές Δημήτρης Λινζτέρης και Μιχάλης Τζελέπης.

Ερώτημα η στάση που θα τηρήσει τελικά ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Θωμάς Ρομπόπουλος καθώς σε περίπτωση που αποφασίσει να παραμείνει ως ανεξάρτητος βουλευτής η κοινοβουλευτική δύναμη του ΠΑΣΟΚ θα είναι 153 κάτι που σημαίνει οτι στην κρίσιμη ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου θα αρκούσαν 3 ή 4 βουλευτές ή να το καταψηφίσουν στο σύνολό του ή κάποια άρθρα, όπως το κρίσιμο 37, για να πυροδοτήσει πολιτικές εξελίξεις.

Παράλληλα με τις διαβουλεύσεις στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος ενόψει της Πέμπτης, μέσα στην εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν και αρκετές συσκέψεις ενόψει και τις κρίσιμης Συνόδου Κορυφής στις 23/10 όπου θα κριθεί σε σημαντικό βαθμό το μέλλον της χώρας όσον αφορά την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

Να σημειωθεί πάντως οτι μέσα στην εβδομάδα και πριν απο το Σύνοδο Κορυφής πιθανότατα Τρίτη και Τετάρτη ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον προκειμένου να συναντηθεί με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ καθώς επίσης και με τον υπουργό οικονομικών ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ. (Διαβάστε την είδηση)

Επίσης, ενόψει της Συνόδου και της ανάγκης διαμόρφωσης κλίματος συναίνεσης και συνεννόησης ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πιθανό να επιδιώξει συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς ή να προτείνει τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.

Αυτό που προβληματίζει έντονα το Μέγαρο Μαξίμου και γενικότερα την κυβέρνηση είναι το απεργιακό τσουνάμι της εβδομάδος και το ενδεχόμενο να υπάρξουν ακραίες εκδηλώσεις απο πλευράς διαδηλωτών, όπως συμβαίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα με καταλήψεις υπουργείων και δημοσίων κτιρίων.

Διαβάστε επίσης
Από το δείπνο των τεσσάρων στην τρόικα του ΠΑΣΟΚ; – Τι σημαίνει το άρθρο Διαμαντοπούλου – Ραγκούση – Λοβέρδου

Γ. Παπανδρεου: “Δεν μπορώ να εγγυηθώ μια άμεση λύση σήμερα”

Βενιζέλος: “Καλός οιωνός το κείμενο παρέμβαση των τριών”

Βαρυσήμαντο άρθρο – παρέμβαση από Διαμαντοπούλου – Λοβέρδο – Ραγκούση – Θα σηματοδοτήσει εξελίξεις;

Αυτό ήθελαν να προλάβουν οι τρείς; Ετοιμάζεται πολιτική κίνηση ως τις 10/11

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε