Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Έχουν χάσει εντελώς τον έλεγχο! – Ηγέτες μιας άλλης εποχής

Έχουν χάσει εντελώς τον έλεγχο! – Ηγέτες μιας άλλης εποχής

Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στην πολιτική ζωή του τόπου δείχνουν ξεκάθαρα ότι δεν μας απομένει και πολλή…

Εκτός και αν συνειδητοποιήσουν όλοι, αλλά άμεσα, ότι ο τρόπος με τον οποίο κινούνται και διαχειρίζονται τα κόμματά τους πρέπει να αλλάξει.

Η διαχείριση προσώπων και μηχανισμών έχει μείνει στην δεκαετία του 80. Οι ηγέτες μιλούν και συμπεριφέρονται όπως οι προκάτοχοί τους και παραμένουν αγκυλωμένοι σε στερεότυπα άλλων εποχών.

Τα πρόσφατα γεγονότα είναι αδιάψευστοι μάρτυρες ότι τουλάχιστον οι ηγέτες των 2 μεγάλων κομμάτων έχουν χάσει τον έλεγχο.

Πριν από λίγες ημέρες όταν κατάφεραν επιτέλους – παρά τις παρασκηνιακές κινήσεις και τις ψευδείς διαρροές – να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουν Παπανδρέου και Σαμαράς ώστε να βρουν μια λύση για να βγεί η χώρα από το αδιέξοδο, όλοι πανηγυρίσαμε λες και έκαναν κάποια τομή.

Τα αντίστοιχα γεγονότα στην Ιταλία έγιναν μέσα σε ελάχιστα 24ωρα. Εδώ μας πήρε περισσότερο. Δεν είναι όμως μόνο εκεί το πρόβλημα.

Ο ένας παρέδωσε υποτίθεται την εξουσία. Από πρωθυπουργός, έμεινε αρχηγός του κόμματός του και εκεί μάλιστα είναι υπό αμφισβήτηση. Κι όμως, μόλις την Δευτέρα, λίγο πριν ο πρωθυπουργός που ο ίδιος επέλεξε να τον διαδεχθεί, ήταν έτοιμος να κάνει προγραμματικές δηλώσεις, εκείνος συγκάλεσε υπουργικό συμβούλιο! Ως να ήταν ακόμα πρωθυπουργός!

Ο έτερος, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επί της ουσίας συγκυβερνά, όμως το αρνείται αλλά συμπεριφέρεται ως πρωθυπουργός!
Και πέρα από αυτό, ενώ στο ίδιο του το κόμμα υπάρχουν φωνές οι οποίες ανοιχτά λένε ότι δεν επιθυμούν την κυβέρνηση αυτή, την χαρακτηρίζουν μάλιστα χούντα, όχι μόνο δεν τις καταδικάζει αλλά σφυρίζει αδιάφορα.

Και την ίδια ώρα διαγράφει ένα από τα πιο παλιά στελέχη του κόμματός του το οποίο διαπίστωσε ότι στη ΝΔ υπάρχουν ακροδεξιά σταγονίδια. Δείχνει ενόχληση γι’ αυτό και αντιδρά ακαριαία.

Θυσία στην μικροπολιτική ο διαγραφείς Χατζηγάκης; Μπορεί. Θυσία σ’ εκείνους που εκπροσωπούν το παλιό και το ακραίο; Μπορεί.

Η άρνηση της πραγματικότητας από τους ηγέτες των δυο μεγάλων κομμάτων δεν αφορά μόνο τους ίδιους. Αφορά το ίδιο το πολιτικό σύστημα. Ένα σύστημα το οποίο παραπαίει και η εναλλακτική δεν φαίνεται από πουθενά.

Με σκουριασμένα υλικά, με κλισέ αλλά και μεγαλοστομίες η Ελλάδα δεν μπορεί να σωθεί από την κατρακύλα για την οποία οι ίδιοι είναι υπεύθυνοι…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βγήκαν τα μαχαίρια στη ΝΔ – “Ακροδεξιοί όσοι διαφωνούν με την συνεργασία”

Καμμένος:”Ο Σαμαράς εκβιάστηκε και από το εσωτερικό και το εξωτερικό”

Μέσα συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ – Δείτε φωτό

Ο Καρχιμάκης θα απαντά στον Σαμαρά… – “Ο Πρόεδρος της ΝΔ είναι σε σύγχιση”

Κάποιος να του θυμήσει ότι παραιτήθηκε από Πρωθυπουργός

Σαμαράς: “Κορόϊδευε για Παπαδήμο ο Παπανδρέου”

Παπαδήμος – Βενιζέλος καταστρώνουν το πλάνο της επόμενης πενταετίας – Λιτότητα έως το 2015 και σκληρά μέτρα για όλους τους έλληνες

Η τρόικα έρχεται – 100.000 δημόσιοι υπάλληλοι φεύγουν

Χαράτσια μέσω ηλεκτρονικού πόθεν έσχες

Ξεκινάει εβδομάδα του διαβόλου για την 6η δόση- Ο Παπαδήμος στη Βουλή και στο μικροσκόπιο των ξένων

 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε