Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ευρεία πολιτική στήριξη στις μεταρρυθμίσεις θέλει ο Μπαρόζο

Για ακόμη μια μέρα, οι «συμβουλές» από την Ευρώπη προς τους Έλληνες πολιτικούς συνεχίζονται. Αυτή τη φορά ήταν ο πρόεδρος της Κομισιόν που ζήτησε συναίνεση.

Ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο κάλεσε τις ελληνικές πολιτικές δυνάμεις να υποστηρίξουν τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις και πρόσθεσε ότι η χώρα και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εργαστούν στην κατεύθυνση της διατήρησης της οικονομικής σταθερότητας.

«Καλώ όλες τις πολιτικές δυνάμεις να προσπαθήσουν με όλη τους την ενέργεια να εξασφαλίσουν ευρεία πολιτική στήριξη των οικονομικών μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται η Ελλάδα. Είναι μια μεταρρύθμιση προς όφελος του λαού και προς όφελος της Ελλάδας», είπε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

«Η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει όσα έχουν συμφωνηθεί όπως και η Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να διατηρηθεί η οικονομική σταθερότητα και η οικονομική ανάκαμψη στην Ελλάδα και στην Ευρώπη», συνέχισε ο πρόεδρος της Επιτροπής, σημειώνοντας πως η Ελλάδα χρειάζεται στήριξη για να ξεπεράσει τις δυσκολίες και μπορεί να εκπληρώσει όσα απαιτούνται από αυτήν.

Ο Μπαρόζο είπε πως αναμένει από το Eurogroup το οποίο διεξάγεται την Κυριακή να επιλύσει τις εναπομείνασες διαφορές και να καταλήξει σε μια «υπεύθυνη συμφωνία» όσον αφορά το νέο πακέτο δανεισμού της Ελλάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρόμπαϊ προς Έλληνες πολιτικούς: «Αναλάβετε τις ευθύνες σας»

Σμάγκι: «Κρίμα που η αντιπολίτευση παίζει περίεργο παιχνίδι»

Αυστηρή προειδοποίηση Γιούνκερ – Εφαρμογή μνημονίου και πολιτική συναίνεση

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε