Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ 14 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Η αξιολόγηση δεν είναι κόκκινο κρασί! “Το Eurogroup θα είναι σύντομο”

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Η αξιολόγηση δεν είναι κόκκινο κρασί! “Το Eurogroup θα είναι σύντομο”
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 16.02.2017 | 19:07
Πρώτη δημοσίευση: 16.02.2017 | 19:07

- “Φρένο” στις ελπίδες για συμφωνία στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας, βάζει Ευρωπαίος αξιωματούχος
- Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει μόλις το 1/3 των προαπαιτούμενων προκειμένου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση
- Πρόσθεσε, πάντως, ότι είναι πιθανή μια συμφωνία το Μάρτιο

"Η αξιολόγηση δεν είναι κόκκινο κρασί για να περιμένεις να γίνει καλύτερη", είπε χαρακτηριστικά ευρωπαίος αξιωματούχος, σχολιάζοντας τις παρατεταμένες διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

"Καλύτερα να καταλήξουμε σε κάποια συμπεράσματα νωρίτερα, παρά αργότερα, το να περιμένεις και να περιμένεις, αντίθετα με το κόκκινο κρασί, δεν κάνει την κατάσταση καλύτερη, αλλά χειρότερη", τόνισε.

Μάλιστα, ο ευρωπαίος αξιωματούχος έδειξε ότι οι θεσμοί δεν βιάζονται να κλείσουν την αξιολόγηση: "Δεν χρειάζεται να επιταχυνθεί το πρόγραμμα των συνεδριάσεων των Eurogroups, 20 Μαρτίου, μετά Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο πολλά Eurogroups, πριν από το καλοκαίρι".

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει μόλις το 1/3 των προαπαιτούμενων προκειμένου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση. "Αυτό δεν έχει αλλάξει, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι καλύτερα" είπε.

"Το Eurogroup της Δευτέρας θα είναι αρκετά σύντομο" πρόσθεσε ο αξιωματούχος, βάζοντας... φρένο στις ελπίδες για συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Όπως ανέφερε, οι συζητήσεις μεταξύ Ελλάδας και θεσμών είναι σε εξέλιξη για τις συνθήκες που θα επιτρέψουν την επιστροφή των κλιμακίων στην Αθήνα για συμφωνία σε επίπεδο τεχνοκρατών.

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε πάντως ότι είναι πιθανή μια συμφωνία το Μάρτιο. "Ολοκληρώθηκε περιορισμένος αριθμός από τα προαπαιτούμενα της αξιολόγησης… Οι θεσμοί διαφωνούν στο πρωτογενές πλεόνασμα του 2019", σημείωσε.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Σόιμπλε: Δεν μας... αγάπησε ξαφνικά, αλλά δίνει λύση για το χρέος; [vid] Σόιμπλε: Δεν μας... αγάπησε ξαφνικά, αλλά δίνει λύση για το χρέος; [vid]
  2. Σκουρλέτης:  Δύσκολη η συμφωνία - Αναγκαία η επαναδιαπραγμάτευση για το χρέος Σκουρλέτης: "Δύσκολη η συμφωνία - Αναγκαία η επαναδιαπραγμάτευση για το χρέος"
  3. Αξιολόγηση: Το εφιαλτικό σενάριο για το χρέος και η παγίδα του Σόιμπλε Αξιολόγηση: Το εφιαλτικό σενάριο για το χρέος και η παγίδα του Σόιμπλε
  4. Μοσκοβισί: Ανακοίνωση, αισιοδοξία και φωτογραφία με Τσακαλώτο - Χουλιαράκη [pic] Μοσκοβισί: Ανακοίνωση, αισιοδοξία και φωτογραφία με Τσακαλώτο - Χουλιαράκη [pic]
  5.  Οργιάζει  το παρασκήνιο στην Ουάσινγκτον! Τσακαλώτος απέναντι στα... θηρία "Οργιάζει" το παρασκήνιο στην Ουάσινγκτον! Τσακαλώτος απέναντι στα... θηρία
  6. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση σερβίρει  μπαγιάτικο Τσαβισμό Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση σερβίρει "μπαγιάτικο Τσαβισμό"