Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Η αξιολόγηση δεν είναι κόκκινο κρασί! “Το Eurogroup θα είναι σύντομο”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

– “Φρένο” στις ελπίδες για συμφωνία στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας, βάζει Ευρωπαίος αξιωματούχος
– Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει μόλις το 1/3 των προαπαιτούμενων προκειμένου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση
– Πρόσθεσε, πάντως, ότι είναι πιθανή μια συμφωνία το Μάρτιο

“Η αξιολόγηση δεν είναι κόκκινο κρασί για να περιμένεις να γίνει καλύτερη”, είπε χαρακτηριστικά ευρωπαίος αξιωματούχος, σχολιάζοντας τις παρατεταμένες διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

“Καλύτερα να καταλήξουμε σε κάποια συμπεράσματα νωρίτερα, παρά αργότερα, το να περιμένεις και να περιμένεις, αντίθετα με το κόκκινο κρασί, δεν κάνει την κατάσταση καλύτερη, αλλά χειρότερη”, τόνισε.

Μάλιστα, ο ευρωπαίος αξιωματούχος έδειξε ότι οι θεσμοί δεν βιάζονται να κλείσουν την αξιολόγηση: “Δεν χρειάζεται να επιταχυνθεί το πρόγραμμα των συνεδριάσεων των Eurogroups, 20 Μαρτίου, μετά Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο πολλά Eurogroups, πριν από το καλοκαίρι”.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει μόλις το 1/3 των προαπαιτούμενων προκειμένου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση. “Αυτό δεν έχει αλλάξει, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι καλύτερα” είπε.

“Το Eurogroup της Δευτέρας θα είναι αρκετά σύντομο” πρόσθεσε ο αξιωματούχος, βάζοντας… φρένο στις ελπίδες για συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Όπως ανέφερε, οι συζητήσεις μεταξύ Ελλάδας και θεσμών είναι σε εξέλιξη για τις συνθήκες που θα επιτρέψουν την επιστροφή των κλιμακίων στην Αθήνα για συμφωνία σε επίπεδο τεχνοκρατών.

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε πάντως ότι είναι πιθανή μια συμφωνία το Μάρτιο. “Ολοκληρώθηκε περιορισμένος αριθμός από τα προαπαιτούμενα της αξιολόγησης… Οι θεσμοί διαφωνούν στο πρωτογενές πλεόνασμα του 2019”, σημείωσε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε