Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Εύχονται να μην χρειαστεί να πάρουν άλλα μέτρα…

Εύχονται να μην χρειαστεί να πάρουν άλλα μέτρα…

Για το τι ειπώθηκε στην χθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπο τον κ. Σαμαρά, ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. Μεταξύ άλλων ευχήθηκε να μην χρειαστούν κι άλλες θυσίες, από τους… συνήθεις ύποπτους.

«Eίναι μια κατάσταση η οποία όλοι γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολη. Καταβάλλεται κάθε προσπάθεια να μην υπάρξουν άλλες θυσίες, να μην υπάρξουν άλλες απώλειες θέσεων εργασίας. Αυτή η έλευση της τρόικα είναι σαν fact finding mission, δηλαδή θέλουν να αποτυπώσουν την εικόνα της ελληνικής οικονομίας σήμερα και να δουν ποιες είναι οι προθέσεις, ποια είναι τα σχέδια αυτής της κυβέρνησης», είπε χαρακτηριστικά.

Η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών χθες στην Κηφισιά ήταν σε καλό κλίμα, είπε στην πρωινή εκπομπή του ΜΕΓΚΑ, και τόνισε ότι η «προγραμματική συμφωνία έχει ορίζοντα τετραετίας και αυτό θα καταγραφεί στις προγραμματικές δηλώσεις», ενώ επανέλαβε ότι η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων, θα ξεκινήσει την Πέμπτη ή την Παρασκευή.

«Ήταν μια πολύ καλή συζήτηση. Σε καλό πνεύμα, γόνιμη συζήτηση όπου ο ένας συμπλήρωνε την επιχειρηματολογία του άλλου και έθετε τον προβληματισμό του και γινόταν μια προσπάθεια να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται για τις προγραμματικές δηλώσεις», τόνισε ο κ. Κεδίκογλου και πρόσθεσε ότι «οι αρχηγοί θα είναι σε συνεχή επαφή».

Ερωτηθείς για την διαπραγματευτική στρατηγική της κυβέρνησης, έκανε λόγο για επεξεργασία εναλλακτικών σεναρίων σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «εμείς θα κάνουμε δυο πράγματα, θα παρουσιάσουμε στοιχεία που δεν επιδέχονται καμιά αμφισβήτηση, που θα είναι βέβαιοι για την γνησιότητά τους, την ακρίβειά τους, στοιχεία που αποδεικνύουν το αδιέξοδο της ακολουθούμενης πολιτικής, ιδιαίτερα σε ο,τι αφορά την ύφεση και την ανεργία, και με όπλο αυτά τα στοιχεία και παρουσιάζοντας τις εναλλακτικές μας προτάσεις, πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε να εγκριθεί ένας άλλος δρόμος».

Σε ερώτηση για κλείσιμο ή συγχωνεύσεις οργανισμών, είπε η κυβέρνηση κινείται σε αυτή την κατεύθυνση, χωρίς ν’ αναφερθεί σε συγκεκριμένο αριθμό, ενώ, για το θέμα της αποκρατικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ τόνισε ότι η Ελλάδα χρειάζεται και τη βοήθεια των εταίρων της. Τέλος, σχετικά με τις αλλαγές προσώπων στις διοικήσεις των οργανισμών επισήμανε ότι «θα ισχύσουν αξιοκρατικά κριτήρια και όχι κομματικές επετηρίδες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όχι σε απολύσεις, περικοπές, νέους φόρους – Οι «κόκκινες γραμμές» ενόψει τρόικας – Απειλές Άσμουσεν: Αδύνατη η ένταξή σας στη συμφωνία των Βρυξελλών

Δεν κατέληξαν σε συμφωνία Σαμαράς-Βενιζέλος-Κουβέλης για τις προγραμματικές

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε