Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Φ.Κρανιδιώτης: “Αν δεν πάρει αυτοδυναμία η ΝΔ στις εκλογές θα ζητήσουμε να ξαναγίνουν”

“Οι εκλογές έπρεπε να έχουν γίνει τον περασμένο Δεκέμβριο, κάθε μέρα που περνά τα πράγματα γίνονται δυσκολότερα”, ανέφερε στην κρατική τηλεόραση ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Φ. Κρανιδιώτης, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας πρέπει να γίνουν νέες εκλογές.

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ είπε ότι θα είναι υποψήφιος στην Β’ Πειραία ενώ αν η ΝΔ δεν πάρει αυτοδυναμία στις εκλογές τότε θα ζητήσουν να γίνουν ξανά!

Μεταξύ άλλων είπε:

“Συνήθως ακούω διαρροές και παραπολιτικά και αυτά τα λένε ανεπάγγελτοι, αστράτευτοι, χωρίς αρχές, ιδέες και συντροφικό πνεύμα. Οι εκλογές έπρεπε να έχουν γίνει το Δεκέμβρη. Η χώρα δεν μπορεί να περιμένει γιατί οξύνονται τα προβλήματα και δεν μπορεί να υπάρξει ούτε μια μέρα καθυστέρηση. Το χειρότερο είναι η ακυβερνησία. Η αριστερά στη χώρα δεν είναι ιερή αγελάδα. Το ΚΚΕ έχει άποψη αν και σουρεαλιστική που μπορεί κάποιος να τη συζητήσει. Υπάρχουν όμως και οι ανανεωτικοί αριστεριστές που θέλουν να παίρνουν τα χρήματα , να ψηφίζουν για αυτούς οι γερμανοί και εμείς να μην κάνουμε αλλαγές. Έχει ιστορικές ευθύνες η αριστερά για πολλά. Το κέντρο της Αθήνας, το μεταναστευτικό, τον ανεύθυνο συνδικαλισμό, την ποινικοποίηση της επιχειρηματικότητας”

Σε ότι αφορά την ΝΔ είπε: “Η ΝΔ έχει ευθύνη γιατί επί Καραμανλή δεν έκανε τις ήπιες μεταρρυθμίσεις τόσο γρήγορα όσο έπρεπε . Πολεμήθηκε άγρια από αυτούς που αργότερα έκαναν τα λάθη. Εφόσον επανεκκινήσουμε την οικονομία μπορούμε να αποφύγουμε πάρα πολλά πράγματα όπως περιοριστικές πολιτικές. Το βερεσέ τελείωσε. Όποιος λέει το αντίθετο είναι πολιτικός απατεώνας.

Για το θέμα των εκλογών και το δημοσκοπήσεων τόνισε: “Δεν πιστεύω ότι οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν την πραγματική εικόνα. Πιστεύω ότι η αυτοδυναμία της ΝΔ είναι απολύτως εφικτή. Θα υπάρξει και συμπίεση των μικρότερων κομμάτων, στόχος των οποίων είναι να απομακρύνουν την αυτοδυναμία από τη ΝΔ. Συζήτηση για συγκυβέρνηση μετά τις εκλογές την ανοίγει το ΠΑΣΟΚ. Πάντως θα μπορούσαμε να ξαναπάμε σε εκλογές. Πρέπει πάση θυσία η χώρα να έχει μια ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε