Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

FT Deutschland: Αρχές Δεκεμβρίου εκταμιεύεται η δόση

FT Deutschland: Αρχές Δεκεμβρίου εκταμιεύεται η δόση

Μην περιμένετε (ξανά) αποφάσεις για την Ελλάδα στο Eurogroup της Δευτέρας διαμηνύει η γερμανική έκδοση των Financial Times, τοποθετώντας την πολυπόθητη εκταμίευση της δόσης στις αρχές Δεκεμβρίου.

Επικαλούμενη κοινοτικές πηγές, η εφημερίδα επισημαίνει ότι κατά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης τη Δευτέρα “δεν θα υπάρξει ακόμα έγκριση της επόμενης δανειακής δόσης για την Ελλάδα” και ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον μία ακόμη συνεδρίαση, επειδή τα εθνικά κοινοβούλια στην Γερμανία και σε άλλες χώρες πρέπει να εγκρίνουν τις όποιες αλλαγές.

“Μια επιπλέον συνεδρίαση του Eurogroup την Πέμπτη το απόγευμα δεν τελεσφόρησε, επειδή η τρόικα δεν είχε συμφωνήσει ακόμα με την ελληνική κυβέρνηση σε όλες τις λεπτομέρειες των σχεδιαζόμενων μεταρρυθμίσεων.

Η ελληνική πλευρά προσπάθησε να πάρει πίσω πάλι ορισμένες δεσμεύσεις της, ανέφεραν κύκλοι της τρόικας”, επισημαίνεται στο άρθρο, ενώ τονίζεται ότι “παρά τις περικοπές, το ελληνικό χρέος θα αυξηθεί συνολικά πολύ περισσότερο απ’ ό,τι υπολογιζόταν στις αρχές του 2012” και προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητά του, βολιδοσκοπούνται μέτρα όπως η μείωση των επιτοκίων, που θα οδηγήσουν σε απώλειες για τις χώρες δανειστές.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ανεπαρκείς κρίνει η Ευρωζώνη τις προτάσεις μέτρων λιτότητας που υπέβαλε η Κύπρος. “Ο απερχόμενος πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας μπλοκάρει τις διαπραγματεύσεις. Η Κύπρος χρειάζεται μόνο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της περί τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ. Χωρίς δανειακή βοήθεια θα καταστεί πιθανότατα δύσκολη η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων στους δημοσίους υπαλλήλους”, τονίζεται στο ρεπορτάζ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Να τι θα συμβεί εαν ψηφιστούν σήμερα τα μέτρα και την Κυριακή ο προϋπολογισμός-Οι Financial Times αποκαλύπτουν

Προσέξτε!Αλλάζουν τα χαρτονομίσματα του ευρώ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε