Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Φιλία και εμπιστοσύνη “ράγισαν” μία για πάντα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Στενή συνεργάτιδα του Ανδρέα Παπανδρέου, άνθρωπος εμπιστοσύνης του Γιώργου Παπανδρέου και τώρα πλέον εκτός ΠΑΣΟΚ με την υπογραφή ενός φίλου.

Η καταψήφιση του άρθρου 37 του πολυνομοσχεδίου από την Λούκα Κατσέλη που έφερε και τη διαγραφή της από την Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, όπως φαίνεται δεν είναι κάτι που τάραξε την πρώην υπουργό, η οποία θεωρεί πως με αυτό τον τρόπο παραμένει πιστή στις ιδεολογικές παρακαταθήκες του Ανδρέα Παπανδρέου, με τις οποίες πλέον δεν έχει καμία σχέση η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Η Λούκα Κατσέλη, σύζυγος του Γεράσιμου Αρσένη είχε μία δική της πορεία με διεθνή αναγνώριση και ο νυν πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου την θεωρούσε ένα πρόσωπο φιλικό και το οποίο μπορεί να εμπιστεύεται. Αυτό είχε φανεί άλλωστε, όταν με την εκλογή του Κώστα Καραμανλή, η κα Κατσέλη είχε αναλάβει τον κύριο ρόλο της αντιπολιτευτικής τακτικής του ΠΑΣΟΚ, ενώ το ίδιο κόμμα προσπαθούσε να συνέλθει.

Η κα Κατσέλη τότε είχε σταθεί βράχος δίπλα στον νέο πρόεδρο του κόμματος, Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος ωστόσο δεν είχε καταφέρει να βάλει σε μία τάξη το κόμμα του και φυσικά όλους εκείνους που διεκδικούσαν ανοιχτά ορισμένοι τη θέση του.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Άλλωστε ποτέ ο κ. Παπανδρέου δεν είχε κρύψει την απόλυτη εμπιστοσύνη που είχε στην Λούκα Κατσέλη στον τρόπο με τον οποίο προσέγγιζε την οικονομία. Αλλά αυτή η εμπιστοσύνη δεν είχε αποτέλεσμα στις εκλογές του 2009, όταν ο κ. Παπανδρέου αντί να αναθέσει σε εκείνη τα ηνία της οικονομίας, προτίμησε τον κ. Παπακωνσταντίνου και η φίλη του πήρε συμπληρωματικό ρόλο.

Αυτό το γεγονός ήταν αρκετό για να ταράξει ελαφρώς τις σχέσεις των δύο πολιτικών αλλά χωρίς ποτέ να έχει δημιουργηθεί κάποιο έντονο πρόβλημα. Ο ανασχηματισμός του 2010 που την έφερε στο υπουργείο Εργασίας και ο ανασχηματισμός ο μετέπειτα το 2011 που την έφερε εκτός σχήματος κυβέρνησης, ήταν απλά οι σταγόνες που ξεχείλισαν το ποτήρι.

Αλλά ακόμα και τότε και οι δύο κρατούσαν ένα χαμηλό προφίλ αλλά η σχέση φιλίας και εμπιστοσύνης δεν υπήρχε πια.

Μάλιστα, η απόφαση της να καταψηφίσει τελικά το άρθρο 37 ήταν μία απόφαση που δείχνει ότι δεν είχε κανένα πρόβλημα να έρθει πλέον και η οριστική ρήξη στις σχέσεις της με τον πρωθυπουργό.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η φιλία τω δύο ανθρώπων υπήρχε από εποχής του Ανδρέα Παπανδρέου, με την κα Κατσέλη από το 1993 έως το 1996 να εκτελεί χρέη ειδικής οικονομικής συμβούλου του τότε πρωθυπουργού, Ανδρέα Παπανδρέου. Οπότε η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό της από τον Γιώργο Παπανδρέου ήταν κάτι περισσότερο από δεδομένη και φυσικά η δική της στήριξη στον πρόσωπο του γιου εκείνου που συμβούλευε χρόνια.

Εκλέχθηκε Βουλευτής Επικρατείας με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου 2007. Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 εκλέχθηκε Βουλευτής στην Β’ περιφέρεια της Αθήνας και στις 7 Οκτωβρίου 2009 ορκίστηκε Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στη νέα κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε