Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Φίλη-α πυρά από Τόσκα και Βίτσα! [vids]

Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ (Eurokinissi)
Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ (Eurokinissi)

Τα… σώματα ασφαλείας ανέλαβαν να “απαντήσουν” στον Νίκο Φίλη, που εξαπέλυσε “βόμβες” ακόμη και κατά του πρωθυπουργού από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας πήραν αποστάσεις από τον πρώην υπουργό Παιδείας.

«Δίνεται μια μεγάλη μάχη και στη μεγάλη μάχη δεν υπάρχουν μόνο επιτυχίες», είπε ο Νίκος Τόσκας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση κινείται στη σωστή κατεύθυνση. «Δεν το θεωρώ δεοντολογικά σωστό να βγαίνουμε και να μπαίνουμε σε μια αντιπαράθεση με ανθρώπους που έχουν διαφορετική άποψη», είπε όταν ρωτήθηκε για την δριμεία κριτική που άσκησε στην κυβέρνηση ο Νίκος Φίλης.

«Η κυβέρνηση πηγαίνει σε κατεύθυνση σωστή, το αποτέλεσμα της αξιολόγησης φαίνεται ότι θα είναι θετικό και πιστεύουμε ότι σύντομα θα πετύχουμε και την ποσοτική χαλάρωση. Αν κάποιοι θέλουν να μειώνουν τις μεγάλες επιτυχίες της κυβέρνησης και πρώτα του πρωθυπουργού που “τραβάει το κάρο”, αυτό είναι λανθασμένη εκτίμηση», πρόσθεσε ο Νίκος Τόσκας.

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις που δίνουν προβάδισμα 11% στη Νέα Δημοκρατία, ο Νίκος Τόσκας τόνισε πως «τα περί 11 μονάδων δεν είναι τόσο σίγουρα, όπως δεν είναι σίγουρα τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων παγκόσμια».

Ερωτηθείς για το μήνυμα Τσίπρα προς την Άνγκελα Μέρκελ να “μαζέψει” τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τόνισε ότι «ο κ. Σοϊμπλε εκφράζει αυτή τη στιγμή τους πιο συντηρητικούς και τους πιο νεοφιλελεύθερους στην Ευρώπη και σωστά είπε αυτά που είπε ο πρωθυπουργός. Βέβαια, προκαλεί και απορία που κάποιοι εντός Ελλάδος, αναφέρομαι στον κ. Μητσοτάκη, που έχουν γίνει οι κυριότεροι σύμμαχοι της πολιτικής Σόιμπλε».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Εκτός όμως από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη στον Νίκο Φίλη απάντησε και ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας. «Δεν θα μας πει κανένας πως θα λειτουργούμε, ούτε θα επιβάλει κανένας στον ΣΥΡΙΖΑ και στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής να μη λένε τη γνώμη τους, από το φόβο ότι αυτό μπορεί να παρθεί από τον πολιτικό αντίπαλο και να μετεξελιχθεί σε κάτι άλλο. Τα ξαναζήσαμε με τους τότε συντρόφους που είναι τώρα στη ΛΑΕ, τα ξαναζήσαμε σε άλλη εποχή με τους ανθρώπους που έφτιαξαν τη ΔΗΜΑΡ. Το κεντρικό θέμα δεν είναι Φίλης, Βίτσας, Τσίπρας», είπε αρχικά ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας.

«Εγώ με τον Νίκο, ότι έχουμε να συζητήσουμε, το συζητάμε στην Κεντρική Επιτροπή» είπε ο Δημήτρης Βίτσας και στη συνέχεια “απάντησε” στα περί αφέλειας που είπε ο πρώην υπουργός Παιδείας. «Εμείς δεν πηγαίνουμε σε μία διαπραγμάτευση ούτε αμέριμνοι, ούτε αφελείς. Για αθωότητα μπορεί να μας κρίνει κανένας αλλά για αφέλεια δεν μπορεί. Στόχος είναι να κλείσει η αξιολόγηση, για να πάρουμε αυτή τη δόση των 6-7 δισ. και να μπούμε στην ποσοτική χαλάρωση, δηλαδή για να μπει νέο χρήμα στην αγορά. Αυτό είναι το βασικό σενάριο. Αν θέλουμε να πετύχουμε αυτόν τον στόχο, δεν μπορούμε να το πετύχουμε με όποιο τίμημα» είπε μιλώντας, επίσης, στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

«Ο Σόιμπλε είναι αφελής όταν λέει ότι θα επανεξετάσουμε τη συμμετοχή της Γερμανίας στο πρόγραμμα αν δεν έρθει το ΔΝΤ και έρχεται το νομικό συμβούλιο της Βουλής τους και του λέει “τι είναι αυτά λές;”. Είναι αφελής; Πολιτικά πάει να επενδύσει», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη σύμπραξη του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση, θέμα στο οποίο αναφέρθηκε ο Νίκος Φίλης και ζήτησε… “διαζύγιο”. «Από ιδεολογική άποψη είμαστε δυο διαφορετικά κόμματα. Από την άποψη της σύμπραξης στην κυβέρνηση, συνεργαζόμαστε στο 90% των θεμάτων πολύ καλά. Που δεν συνεργαζόμαστε, με μια έννοια, σε ζητήματα που αφορούν στα δικαιώματα, όπου έχουμε διαφορετικές απόψεις. Στο υπουργείο Άμυνας, η συνεργασία μας φτάνει αν όχι στο απόλυτο, πολύ κοντά στο απόλυτο».

Ερωτηθείς δε για το αν έχει ο ΣΥΡΙΖΑ νομιμοποιητική βάση για τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, ο Δημήτρης Βίτσας άφησε να εννοηθεί πως σε μια τέτοια κυβέρνηση συμμετείχε και ο Νίκος Φίλης και πρόσθεσε: «σε ποιο επίπεδο συζητάμε για νομιμοποιητική βάση; Σε ιδεολογικό επίπεδο; Σε πολιτικό πρακτικό; Σε πολιτικό πρακτικό αυτό που συμβαίνει είναι η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που πάει πολύ καλά».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO (μετά το 11:30)

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε