Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Φίλης κατά Μαξίμου: Κυπριακό και Καστελόριζο δεν πάνε μαζί

Φίλης κατά Μαξίμου: Κυπριακό και Καστελόριζο δεν πάνε μαζί

Σε δυο σημεία της ομιλίας του στον προϋπολογισμό, ο πρώην υπουργός Παιδείας και άλλοτε στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Φίλης, έστρεψε τα βέλη του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης στην πρώτη του τοποθέτηση στην Βουλή μετά την απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση εξαπέλυσε βολές κατά του Μαξίμου ότι «υποκλίθηκε» στην Εκκλησία και εμμέσως πλην σαφώς «έδειξε» τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο ως εκείνο που επέβαλε την απομάκρυνσή του από το υπουργείο Παιδείας.

Χαρακτηριστικά, σε πολύ υψηλούς τόνους ο κ. Νίκος Φίλης ανέφερε ότι «δεν είναι δυνατόν να υποκλινόμαστε και να αφήνουμε τη δυνατότητα σε ανώτατους εκκλησιαστικούς παράγοντες να παρεμβαίνουν στη συγκρότηση κυβερνήσεων και στα προγράμματα των σχολείων;»

Ο κ. Νίκος Φίλης όμως είχε «πυρά» και για τους χειρισμούς των εξωτερικών μας θεμάτων σχολιάζοντας αρνητικά την επίσκεψη που οργάνωσε με μέλη της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στο Καστελόριζο… ειδικά όταν αυτή εξελίχθηκε σε ένα οδοιπορικό βουλευτών της ΧΑ με της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Μάλιστα συνέδεσε το Καστελόριζο… με το Κυπριακό λέγοντας πως «Καστελλόριζο και Κυπριακό δεν πάνε μαζί.

Είναι ευθύνη της κυβέρνησης να διασφαλίσει ένα πλαίσιο ώστε οι συνομιλίες να εξελιχθούν κατά το καλύτερο δυνατό τρόπο χωρίς παλινδρόμηση σε ακροδεξιά στερεότυπα. Στην Κύπρο τα δυο κόμματα συνεργάζονται για να βρουν κάποια λύση» και αναρωτήθηκε « στην Ελλάδα δεν μπορεί να υπάρξει καμιά συνεννόηση, προκειμένου να σταθούμε στο πλευρό των πολιτικών δυνάμεων της Κύπρου;»

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε