Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Focus: Ο Τσίπρας έρχεται να τα ψάλει στον Σόιμπλε!

Focus: Ο Τσίπρας έρχεται να τα ψάλει στον Σόιμπλε!

Η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τη Δευτέρα στο Βερολίνο, έχει προκαλέσει αίσθηση και στα γερμανικά ΜΜΕ.

Χαρακτηριστικός ο τίτλος του περιοδικού Focus, στην διαδικτυακή του έκδοση: «Ο Έλληνας επαναστάτης προκαλεί τον Σόιμπλε». Το γερμανικό περιοδικό αναφέρει ότι «ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε με την πολεμική του ενάντια στην κυβέρνηση και την ευρωπαϊκή πολιτική να γίνει δημοφιλής. Σύντομα ο ακροαριστερός θα έλθει στο Βερολίνο και με την ευκαιρία αυτή θα τα ψάλει στον Σόιμπλε».

Η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt υπενθυμίζει παλαιότερες δηλώσεις του ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις οποίες «η καγκελάριος Μέρκελ ακολουθεί το σχέδιο μιας γερμανικής Ευρώπης».

Σύμφωνα με αυτή, η Ελλάδα, θα πρέπει να γίνει αποικία χρέους και ο ευρωπαϊκό Νότος να μετατραπεί σε μια ειδική οικονομική ζώνη φθηνής εργασίας. Το πρακτορείο ειδήσεων dapd αναφέρει ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει χαρακτηρίσει την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά «μερκελιστές», οι οποίοι υπακούν στα κελεύσματα της καγκελαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Τσίπρας στο Βερολίνο: Η πολιτική λιτότητας είναι επικίνδυνη για όλη την Ευρώπη

Το δράμα του γερμανού πολιτικού που ο πατέρας του ήταν φανατικός Ναζί!

Γιατί η συνάντηση Τσίπρα-Σόιμπλε “τρομάζει” το Μαξίμου

Ο Σόϊμπλε θέλει να πείσει τον Τσίπρα να στηρίξει το Μνημόνιο

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε