Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Φορολογικό: Καστανίδης – Παπακωσταντίνου 1-0

Κερδίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης στη κόντρα του με τον Γ.Παπακωσταντίνου για την ποινική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής αφού, στο υπουργικό συμβούλιο, προκρίθηκε η δική του άποψη.
 

Στο υπουργικό συμβούλιο επαναλήφθηκε η κόντρα των 2 πρωτοκλασσάτων υπουργών όμως δεν ”πέρασε” η άποψη του Γ.Παπακωσταντίνου που ήθελε η φοροδιαφυγή να αποτελεί διαρκές έγκλημα.

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά εγκλήματα, το χρονικό διάστημα δίωξής τους ξεκινά από το “αυτόφωρο της τέλεσης” και εκτείνεται ως το 1/3 του χρόνου παραγραφής που είναι για τα πλημμελήματα 5 χρόνια και για τα κακουργήματα 15 χρόνια, δηλαδή τα οικονομικά εγκλήματα που είναι πλημμελήματα θα έχουν χρονικό διάστημα δίωξης 20 μήνες και τα κακουργηματικού χαρακτήρα θα διώκονται εντός διαστήματος 5 ετών.
 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, φέρεται να είπε στο υπουργικό συμβούλιο αναφορικά με την Οικονομική Αστυνομία πως “θέλω ένα εργαλείο να κάνω τη δουλειά μου”.
 

Ενστάσεις ως προς το πού θα υπάγεται η Οικονομική Αστυνομία, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, διατύπωσαν οι Χάρης Καστανίδης και Χρήστος Παπουτσής και τελικά η Οικονομική Αστυνομία θα υπάγεται στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενώ ο “οικονομικός εισαγγελέας” θα είναι αντεισαγγελέας Εφετών και θα υπάγεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σε σχέση με το φορολογικό νομοσχέδιο, σύμφωνα με πληροφορίες, η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, ανέφερε ότι με αυτό γίνεται μεγάλη αλλαγή στη φορολογική πολιτική και ότι θα έπρεπε να εξεταστεί η μείωση άλλων φορολογικών συντελεστών γενικότερα, παράλληλα με εκείνη για τα διανεμόμενα κέρδη των επιχειρήσεων.

Διαβάστε επίσης : Στο υπουργικό το νέο φορολογικό: Στη φόρα τα ονόματα όσων συλλαμβάνονται και όσων χρωστούν πάνω από 150.000

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε