Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Φωτιές άναψε ο Λοβέρδος για το δημόσιο – Ποιοί στέκονται απέναντί του

Υπουργοί και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κλήθηκαν να πάρουν θέση για την επίθεση που εξαπέλυσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων.

Tην Τετάρτη ο κ.Λοβέρδος είπε: «Το ένα εκατομμύριο δημοσίων υπαλλήλων, που ταλαιπωρούν δέκα εκατομμύρια πολίτες, με την βεβαιότητα ότι ο δημόσιος τομέας είναι ισόβιος, μας έφτασαν εδώ».

«Πυρά» κατά του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρώην πρόεδρος του Κοινοβουλίου Απόστολος Κακλαμάνης για τις χθεσινές αναφορές του στους δημόσιους υπάλληλους.

«Είμαι αντίθετος με την απαξία εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων, οι οποίοι βλέπουν ότι πυροβολούνται όλοι, γιατί αυτοί που πυροβολούν δε θέλουν ένα σύγχρονο κράτος, αλλά απλώς θέλουν να συνεχίσουν να είναι ασύδοτοι σε ένα κράτος που οι πάντες θα τρέμουν και θα κυριαρχούν τα οικονομικά συμφέροντα», είπε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής.

«Έλεος. Κάποτε, και οι πολιτικοί οφείλουν να υπερασπιστούν τους θεσμούς», κατέληξε ο κ. Κακλαμάνης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5: 
«Είναι φανερό ότι υπάρχει πρόβλημα στη δημόσια διοίκηση. Κάποιοι δεν κάνουν καλά τη δουλεία τους και κάποιοι είναι υπεράριθμοι, αλλά το πρόβλημα είναι δομικό».

«Διαφωνώ με την προσέγγιση Λοβέρδου. Πρέπει να σταματήσουμε να στοχοποιούμε τις κοινωνικές ομάδες» δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 ο βουλευτής Πειραιά του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Λιτζέρης.

«Είναι ισοπεδωτική και μηδενιστική η δήλωση Λοβέρδου. Οι υπάλληλοι δεν είναι απέναντι μας» είπε στον ίδιο σταθμό, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Μακρυπίδης.

Ο Χρήστος Πρωτόπαπας αναλογιζόμενος και τα ανοιχτά μέτωπα της Κυβέρνησης αλλά και το γεγονός ότι τα περισσότερα μέτρα θα πρέπει να τρέξουν από τους υπαλλήλους του Δημοσίου ανέφερε μιλώντας στην ΝΕΤ “οι δηλώσεις αυτές δεν διευκολύνουν αλλά αποδυναμώνουν τις αλλαγές”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επιμένει στις δηλώσεις εναντίον των Δημοσίων Υπαλλήλων ο Α. Λοβέρδος

Πρωτοφανής επίθεση Λοβέρδου στους δημοσίους υπαλλήλους

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε