Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Φωτιές ανάβει ο Καρατζαφέρης που απειλεί να αποχωρήσει ο ΛΑΟΣ από τη Βουλή

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

‘Ενα σενάριο κινηματογραφικής ταινίας που σε κρατάει σε εγρήγορση μέχρι το τελευταίο λεπτό είναι όλα όσα εκτυλίσσονται από το πρωί στη Βουλή με πρωταγωνιστή τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ.

O κ.Καρατζαφέρης, προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση από νωρίς το πρωί με την εμφάνισή του σε εκπομπή λέγοντας ότι θα αποσύρει τους βουλευτές του. Από εκείνη την στιγμή και έως αργά το απόγευμα συνεργάτες του διέρρεαν την επόμενη κίνηση του Προέδρου τους και οι δημοσιογράφοι αναπαρήγαγαν, ως όφειλαν, την είδηση.

‘Ολο το χρονικό

Αμέσως μετά την τηλεοπτική του εμφάνιση ο κ.Καρατζαφέρης πήγε στη Βουλή και κατευθυνόμενος στο γραφείο του Φίλιππου Πετσάλνικου επαναλάμβανε το ίδιο πράγμα, “θα αποσύρω τους βουλευτές μου”, αφήνοντας να εννοηθεί οτι γι’ αυτό έγινε η συνάντηση. Βγαίνοντας όμως δεν έκανε καμία δήλωση.

Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι φανερά οργισμένος ο Πρόεδρος της Βουλής είπε: “Το μόνο που ήρθε και συζητήσαμε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ ήταν η συνεχώς αναβαλλόμενη προ ημερησίας συζήτηση που έχει ζητήσει για το δημογραφικό!”

Ο κ.Καρατζαφέρης και συνεργάτες του όμως επέμεναν οτι θα επισκεφτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να ζητήσει εκλογές. Mάλιστα όταν ρωτήθηκε και ξαναρωτήθηκε έλεγε θα βγει ανακοίνωση εντός της ημέρας!

Αυτό μέχρι αργά το απόγευμα δεν έγινε. Μέχρι που εθεάθη ξανά στους διαδρόμους της Βουλής. Φυσικά ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους τι θα κάνει τελικά. Τότε λοιπόν απάντησε λακωνικά: “Είμαστε σε αναζήτηση συνταγματολόγων”.

Τι έγινε μετά; Μπήκε στο γραφείο του υπουργού ‘Αμυνας και συνταγματολόγου Ευάγγελου Βενιζέλου.

Επίσημα οι συνεργάτες των 2 ανδρών είπαν οτι η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών από τον υπουργό ‘Αμυνας για τις νέες δομές του ΝΑΤΟ.

Τελικά, η συνάντηση ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα. Φυσικά οι 2 άνδρες ρωτήθηκαν αν η έγινε με αφορμή τις πρωινές δηλώσεις Καρατζαφέρη. 

Οι απαντήσεις απολαυστικές:

Ευ.Βενιζέλος: “Αυτά τα θέματα τα έχουμε λύσει το 1992 με την Αναθεώρηση του Συντάγματος”.

Γ.Καρατζαφέρης: “Τρέχει πολύ ο κ.Βενιζέλος”.
 

“Δεν ξέρουν τίποτα οι βουλευτές”

Ουδείς γνωρίζει αν όλα όσα διαδραματίζονται από το πρωί τελειώνουν εδώ. Αυτό όμως που έχει πολύ μεγάλη σημασία, είναι οτι πολλοί βουλευτές του ΛΑΟΣ δήλωναν άγνοια για τις κινήσεις του Προέδρου τους, αρκετοί είναι εκείνοι που σχολιάζουν αρνητικά όσα γίνονται και κάποιοι εξ αυτών δεν φάνηκαν διατεθειμένοι να παραιτηθούν από το αξίωμά τους.

Αν τελικά ο κ.Καρατζαφέρης δεν μείνει μόνο στα λόγια ρωτήσαμε ειδικό τι εξελίξεις δρομολογεί αυτή η κίνηση

Ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης λέει στο Νewsit  ”πως οι βουλευτές του ΛΑΟΣ μπορούν να παραιτηθούν από το αξίωμά τους και από δω και πέρα πρέπει με βάση το νέο εκλογικό νόμο να εξεταστεί κατά πόσο θα χρειαστούν συμπληρωματικές εκλογές”.

Ακούστε τη δήλωση του συνταγματολόγου Γιώργου Κασσιμάτη

Ανοιχτό το ενδεχόμενο εκλογών

Αν παραιτηθούν όλοι οι βουλευτές του κόμματος θα πρέπει να αντικατασταθούν από τους πρώτους επιλαχόντες. Στην περίπτωση που και αυτά τα στελέχη του ΛΑΟΣ αρνηθούν το αξίωμα θα πρέπει να ακολουθήσουν συμπληρωματικές εκλογές. Ωστόσο πολλοί αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο λόγω και των ζητημάτων που προκύπτουν από το ψηφοδέλτιο της Επικρατείας μια κίνηση σαν και αυτή να προκαλέσει γενικές εκλογές.

Αντίδραση Πάγκαλου για την ενδεχόμενη κίνηση Καρατζαφέρη

 Εκλογές θα γίνουν μόνο σε τοπικό επίπεδο και εφόσον παραιτηθούν όλοι οι βουλευτές του ΛΑΟΣ και οι αναπληρωματικοί τους σε όλες τις περιφέρειες, στις οποίες το κόμμα έχει έδρες και οι εκλογές θα αφορούν τις κενές έδρες, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις σημερινές δηλώσεις του Προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη περί αποχώρησης του κόμματός του από τη Βουλή.

Πάντως εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις για το αν ο κ. Γ. Καρατζαφέρης θα υλοποιήσει τη δήλωσή του, καθώς, όπως είπε, κάτι τέτοιο δεν θα βοηθούσε σε τίποτα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε