Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Φωτίου: Ο Πολάκης ήθελε να αποκαταστήσει την αξιοπρέπειά του με μια κρητική έκφραση…

Φωτίου: Ο Πολάκης ήθελε να αποκαταστήσει την αξιοπρέπειά του με μια κρητική έκφραση…

Κρητική έκφραση αποκατάστασης αξιοπρέπειας είναι κατά την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Κοινωνικής ασφαλισης και κοινωνικής αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου η φράση που είπε ο Παύλος Πολάκης «…έπρεπε να σηκωθώ επάνω και να πάει τρία μέτρα κάτω από τη γη, αλλά κράτησα την ψυχραιμία μου»…

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 η κα Φωτίου είπε όταν ρωτήθηκε για την αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη για τον δημοσιογράφο με τον οποίο ήρθε πριν από περίπου ένα μήνα σε έντονη λεκτική αντιπαράθεση.

«Δεν μπορώ να ξέρω πραγματικά την ψυχολογική κατάσταση ενός υπουργού που ακούει να του λέει ένας δημοσιογράφος μαζεψε τον σκυλο σου! Την φραση αυτή δεν θα τολμούσε να την πει δημοσιογράφος σε υπουργό της Δεξιάς. Το δικό μας ύφος και ήθος ειναι οτι είμαστε κανονικοί άνθρωποι. Δεν μου αρέσουν οι ακραίες εκφράσεις. Προσπαθώ να τις αποφεύγω αλλά ξέρετε ότι εμείς έχουμε δώσει έναν άλλο αέρα. Ξέρετε ότι ό,τι ώρα θέλουν οι δημοισιογραφοι μπορούν να μας προσβάλλουν και δεν σηκωνόμαστε να φύγουμε. Δεν καταλαβαίνετε τι σημαινουν οι κρητικές εκφράσεις. Αποκατέστησε την αξιοπρέπειά του ο Πολάκης με μια κρητικη έκφραση. Είμαστε σοβαροι; Εσεις τι νομιζετε οτι εννοούσε; Ότι θα τον σκοτωνε;»

Την Τετάρτη κατατίθεται το νομοσχέδιο

Η κα Φωτίου για το θέμα του νέου πακέτου πάνω από 3 δις για το οποίο φέρονται να έχουμε συμφωνήσει οι θεσμοί μεταξύ τους είπε: «Έχουμε ταλαιπωρηθεί πολυ από τις διαφωνίες μεταξύ θεσμών και ΔΝΤ. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από την υπογραφή μας. Ούτε την επεξεργαζόμαστε τη νεα πρόταση ούτε την απορρίπτουμε. Πήρε μεγάλη δημοσιότητα για προφανείς λόγους. Απαντώ ότι δεν την μελετάμε δεν την έχουμε αποδεχθεί. Ακούστηκε και αυτή η πρόταση αλλά αν δεν δούμε το συνολικό πακέτο δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιές θα είναι οι κόκκινες γραμμές. Στο ερώτημα πότε περιμένουν την συμφωνία και πότε την ψήφιση απάντησε ότι κατατίθεται την Τετάρτη στην Βουλή και η ψήφιση θα γίνει μετά το Πάσχα.

Για το χρέος είπε: «Εγώ πιστεύω ότι ήταν θετική η κίνηση της ποσοτικής χαλάρωσης από τον Ντράγκι. Ο Σόιμπλε είναι βράχος ακλόνητος. Δεν έχει αλλάξει θέση ούτε μια ώρα από αυτά που λέει. Όμως το τοπίο έχει αλλάξει και το ξέρει. Μόλις ολοκληρωθεί η αξιολόγηση ανοίγει η συζήτηση για το χρέος».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε