Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Φουντώνουν τα σενάρια για σαρωτικό ανασχηματισμό μετά τη Σύνοδο Κορυφής

– Αιτίες τα προβλήματα συντονισμού στην κυβέρνηση και οι κόντρες υπουργών
– Ακλόνητος ο Γ.Παπακωσταντίνου – ”Παίζεται” η θέση του Θ.Πάγκαλου
– Τι θα γίνει με τους Γ.Ραγκούση και Ε.Βενιζέλο
Αποφασισμένος να προχωρήσει σε νέες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα φέρεται ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, καθώς ο τελευταίος ανασχηματισμός (Σεπτέμβριος 2010) δεν απέδωσε τα αναμενόμενα σε ότι αφορά τον συντονισμό, την λειτουργικότητα και την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης.
 
Η έλλειψη συνοχής στην κυβέρνηση έχει προβληματίσει και την τρόϊκα που βλέπει να μην προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς η εφαρμογή του Μνημονίου, γεγονός που μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες στην απορρόφηση των επόμενων δόσεων του δανείου των 110 δις ευρώ.
Πάντως ο χρόνος στον οποίο ο κ. Παπανδρέου θα προχωρήσει σε νέες αλλαγές στην κυβέρνηση του είναι ζητούμενος.
 
Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του το πιθανότερο σενάριο φέρει τον πρωθυπουργό να προχωρά σε ανασχηματισμό μετά την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής στις 24 και 25 Μαρτίου, καθώς τα αποτελέσματα της Συνόδου θα καθορίσουν σε σημαντικό βαθμό τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, αλλά και το μέλλον της κυβέρνησης.
 
Κυβερνητικά στελέχη ωστόσο εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης εδώ και τώρα, αφού υπάρχει σοβαρό πρόβλημα συντονισμού, από τη στιγμή μάλιστα που η Ομάδα Ραγκούση (Ομάδα Στρατηγικού και Επικοινωνιακού Σχεδιασμού και Συντονισμού της Κυβέρνησης) δεν ανταποκρίθηκε στο ρόλο που της είχε ανατεθεί.
 
Ανεξάρτητα πάντως του χρόνου που θα εκδηλωθεί ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης θεωρείται βέβαιο ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα παραμείνει «τσάρος» της οικονομίας, ενώ αμφίβολη κρίνεται η παραμονή του Θόδωρου Πάγκαλου στη θέση του Αντιπροέδρου.
 
Άγνωστο είναι το μέλλον του Υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, καθώς ο πρωθυπουργός αφενός τον θεωρεί πετυχημένο στο πόστο του, αφετέρου προβληματίζεται έντονα με την κινητικότητα που αναπτύσσει τις τελευταίες εβδομάδες και ιδίως μετά την κόντρα του με τον Υπουργό Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο για το μεταναστευτικό.

Διαβάστε επίσης :“Η Ελλάδα έφτασε στα όριά της, τώρα η ώρα της Ευρώπης”

Διαβάστε επίσης : ”Βόμβα” από την Λούκα Κατσέλη : ”Να επαναδιαπραγματευθούμε με την Τρόικα”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε