Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

“Φρένο” στα σενάρια επανόδου του βάζει ο Καραμανλής μέσω συνεργατών του

“Φρένο” στα σενάρια επανόδου του βάζει ο Καραμανλής μέσω συνεργατών του

Δεν υπάρχει θέμα επανόδου του Καραμανλή στην κεντρική πολιτική σκηνή με αφορμή τις δημοτικές εκλογές, διαρρέουν σε έντονο τόνο συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού.

Σημειώνουν δε ότι όσοι διαρρέουν κάτι τέτοιο έχουν στόχο να πλήξουν τον πρόεδρο της ΝΔ Αν. Σαμαρά και προέρχονται όπως λένε από το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ. Όπως τονίζουν ο Κ. Καραμανλής αποχώρησε οικειοθελώς και δεν διανοείται να πράξει ο,τιδήποτε θα έβλαπτε τη νικηφόρα πορεία του κόμματος υπό τη νέα του ηγεσία.

Πάντως οι κραδασμοί στην κεντροδεξιά έχουν προκαλέσει σενάρια και δηλώσεις για επάνοδο με στόχο – όπως αναφέρουν – την ανασύνταξη της παράταξης.Τα σενάρια αυτά έχουν φουντώσει τις τελευταίες ημέρες και με αφορμή τις δημοτικές εκλογές, υπάρχουν πολλές φωνές εντός και εκτός της Νέας Δημοκρατίας, που αναφέρουν πως μία ενδεχόμενη ήττα του κ. Σαμαρά ίσως να σημαίνει την επιστροφή του κ. Καραμανλή σε ενεργό ρόλο.

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του υποψήφιου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά ότι το κεφάλαιο Καραμανλή δεν έχει κλείσει και κάλεσε τους πάντες να την εκλάβουν όπως θέλουν τη συγκεκριμένη δήλωση.

Στο ίδιο περίπου μήκος κύματος και οι δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κοντογιάννη ο οποίος τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της επιστροφής Καραμανλή και μάλιστα με κυρίαρχο ρόλο.

Μάλιστα και από το ΛΑΟΣ, ο κ. Βορίδης τάχθηκε υπέρ της επιστροφής του κ. Καραμανλή ως ο άνθρωπος που θα μπορούσε να ανασυντάξει την κεντροδεξιά με τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ και της κας Μπακογιάννη.

Από την επίσημη πλευρά της Ρηγίλλης αναφέρεται ότι δεν τίθεται τέτοιου είδους θέμα κάτι που ανέφερε έμμεσα και ο πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Καστοριά, λέγοντας πως η Νέα Δημοκρατία κοιτάει μπροστά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι βουλευτές που συνομιλούν με τον πρώην πρωθυπουργό σχολίαζαν ότι ο Κώστας Καραμανλής αποχώρησε οικειοθελώς από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, του κόμματος που υπηρέτησε όλη του τη ζωή, και φυσικά δεν διανοείται να πράξει οτιδήποτε που θα έβλαπτε την ενότητα και τη νικηφόρα πορεία του κόμματος υπό τη νέα του ηγεσία.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε