Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Φυγή προς τα μπρος με “προφιλ”… Χουλιαράκη

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

“Η διαπραγμάτευση τελείωσε” ισχυρίζονται στο Μέγαρο Μαξίμου και στη κυβέρνηση, ωστόσο οι δηλώσεις περί…”υφεσιακών” μέτρων και ταξικών εχθρών αποτυπώνει τον εκνευρισμό που υπάρχει στο κυβερνών κόμμα μετά τις αμφιλεγόμενες αποφάσεις του Eurogroup.

Ένας εκνευρισμός που φθάνει στα όρια της ανησυχίας για τις εξελίξεις, καθώς τα όσα διαδραματίζονται στη Γαλλία με την μεταρρύθμιση Ολάντ στις εργασιακές σχέσεις και το ξεσηκωμό των εργαζομένων προμηνύουν ένα θερμό Φθινόπωρο, που ούτε καν θέλουν να σκέφτονται στον ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης που θα έχει στο επίκεντρο της την μεταρρύθμιση στα εργασιακά.

Πριν όμως φθάσει ένα ακόμη κρίσιμο Φθινόπωρο για την κυβέρνηση, τη χώρα και την ελληνική οικονομία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναζητά οδό δια-φυγής προς τα μπρος, αλλάζοντας την πολιτική ατζέντα, αναδεικνύοντας αφενός το κλίμα ανάκτησης της αξιοπιστίας της χώρας αρχής γενομένης σήμερα με την επίσκεψη Πούτιν και αφετέρου με την υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος με “βροχή νομοσχεδίων”

Η ανάπτυξη, η υγεία, η παιδεία, η αποκέντρωση, η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και των καθημερινών προβλημάτων των πολιτών αποτελούν το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης γι΄αυτό καλοκαίρι, από τη στιγμή που οι δανειστές θα απολαμβάνουν τις θερινές διακοπές τους, ενδεχομένως και στις ελληνικές παραλίες!

Ο κ. Τσίπρας σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται σε διαρκείς συσκέψεις ενόψει της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μια από τις τελευταίες συνεδριάσεις του με την παρούσα σύνθεση, προκειμένου να κατατεθούν άμεσα τα νομοσχέδια και να υπάρξουν όσο γίνεται πιο γρήγορα αποτελέσματα για την κοινωνία.

Όσο αφορά την κυβέρνηση ο πρωθυπουργός αναζητά το timing για ένα ανασχηματισμό που θα δώσει πραγματικά νέα ώθηση στην κυβέρνηση και δεν θα ανακατέψει απλώς την τράπουλα των εσωκομματικών συσχετισμών, ενώ παράλληλα η διεξαγωγή του Συνεδρίου αποτελεί επίσης ένα σημαντικό σταθμό για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι στο πλαίσιο των αλλαγών στην κυβέρνηση, πέρα των ανοιγμάτων που θα επιχειρήσει ο πρωθυπουργός στο χώρο της κεντροαριστεράς, το επιτυχημένο “βάπτισμα πυρός” του Γιώργου Χουλιαράκη στην συζήτηση και ψήφιση του πολυνομοσχεδίου αλλά και η θετική εμφάνιση του χθες στη συνέντευξη Τύπου δίπλα στον Ε. Τσακαλώτο, “φωτογραφίζει” τις προθέσεις Τσίπρα για το “προφίλ” του επικείμενου ανασχηματισμού.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε