Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Γ. Καρατζαφέρης: “Ούτως ή άλλως σε δύο μήνες θα είμαι αντιπρόεδρος κυβέρνησης”

Την εκτίμηση ότι ο πρωθυπουργός “δεν έχει λόγο να είναι ενθουσιασμένος με όλα αυτά που γίνονται στο Υπουργικό Συμβούλιο”, διατύπωσε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Δηλαδή, είπε, όλοι οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ να είναι σε εσωτερική κομματική αναμέτρηση. Οι περισσότεροι ασχολούνται με αυτό. Δεν παράγεται έργο. Δεν μπορεί να πιάσει ρυθμούς η κυβέρνηση. Πιστεύω ότι είναι αρκετά προβληματισμένος ο Πρωθυπουργός από αυτή την κατάσταση, χωρίς να μπορώ να πω κάτι που ελέχθη από τα χείλη του,δήλωσε ο Γ. Καρατζαφέρης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό REAL.

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ επανέφερε την πρότασή του “να πάνε πίσω” οι εκλογές και η κυβέρνηση από μεταβατική να γίνει κυβέρνηση “συνευθύνης” και πρόσθεσε:

“Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί να αναλάβουν το συντονισμό της, τις διορθωτικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν. Αλλά, δυστυχώς, δεν μπορούν να γίνουν από μια μονοκομματική κυβέρνηση. Μην κοροϊδευόμαστε. Αν δεν πραγματοποιηθούν αυτές οι αλλαγές, ό, τι και να κάνουμε θα πέφτει στο κενό. Αυτή είναι η σκέψη μου. Να πάνε προς τα πίσω οι εκλογές. Εναπόκειται στον κ. Σαμαρά να αποφασίσει το “ναι”, ή το “όχι”. Δεν είμαι εκείνος που δεν θα παίξει έντιμα”.

Σχολιάζοντας τις επικρίσεις ότι κάνει την πρόταση για τρεις αντιπροέδρους για να μπει στην κυβέρνηση, ο Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε:”Ούτως ή άλλως θα γίνω,σε δύο μήνες”.

Υποστήριξε πως υπάρχει και το ενδεχόμενο να μη γίνουν εκλογές αν παραιτηθεί η κυβέρνηση Παπαδήμου, λέγοντας:

“Θέλω να αποφύγω το ενδεχόμενο, ο επόμενος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, όποιος και να είναι αυτός, να μπορεί να εμφανιστεί στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να του πει: Έχω 157 βουλευτές, παρακαλώ δώστε μου την εντολή. Με αυτό τον τρόπο, μπορεί να μου προκύψει ΠΑΣΟΚ για τα επόμενα δύο χρόνια. Προσπαθώ να βρω κάθε άλλη πιθανή λύση, η οποία θα είναι καλύτερη από αυτό το ενδεχόμενο. Όταν έχει 157 βουλευτές, ποιος Πρόεδρος Δημοκρατίας θα πει ότι δεν σου δίνω την εντολή; Αυτό προσπαθώ να αποφύγω. Από μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προτιμώ μια κυβέρνηση που θα ελέγχεται κατά πλειοψηφία από τον κ. Σαμαρά και από εμένα. Αυτή είναι όλη η ιστορία”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε