Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Γ.Μιχελάκης στο Newsit:”Η κα Μπακογιάννη ήθελε να φύγει από τη ΝΔ.΄Εψαχνε αφορμή”

– Εχουμε πρόβλεψη για τους μικροομολογιούχους
– Γεωγραφικά κριτήρια για την τιμή των καυσίμων
– Δεν μπορεί να υπάρξει συγκυβέρνηση με τους ανθρώπους που σε οδήγησαν εδώ
– Επι ΝΔ λειτούργησαν 4 κέντρα φιλοξενίας λαθρομετανστών και το ΠΑΣΟΚ τα έκλεισε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ κ.ΜΙΧΕΛΑΚΗ

ΩΡΑ 13.04 Τη ΝΔ θα την έχει ψηφίσει ένα μεγάλο ποσοστό του ελληνικού λαού. Οι πολλοί θα έχουν εγκρίνει το πρόγραμμά της. Αν όμως δεν την αφήσει ένα μικρότερο κόμμα, αυτός είναι ο ορισμός της ακυβερνησίας.

ΩΡΑ 13.02 Αν είχατε να διαλέξετε ανάμεσα στην ακυβερνησία και τις επαναληπτικές εκλογές τι θα διαλέγατε; Αν την επόμενη των εκλογών δεν έχει σταθερή και βιώσιμη κυβέρνηση αυτό είναι ακυβερνησία.

ΩΡΑ 13.01 Η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές πρέπει να είναι βιώσιμη. Ο κόσμος και λίγο πριν ρίξει την ψήφο θα σκεφτεί το αύριο. Αν δεν έχουμε βιώσιμη κυβέρνηση πρέπει να πάει στην Βουλή και να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης.

ΩΡΑ 13.00 Σε όλα τα κόμματα υπάρχει αμφισβήτηση. Γιατί ο κόσμος έχει απαιτήσεις από αυτούς που θέλουν να τον εκπροσωπούν.

ΩΡΑ 12.59 Ο κόσμος ζει σε μια τραγική κατάσταση. Υπάρχει αμφισβήτηση παντού. Και για συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες και παντού.

ΩΡΑ 12.58 Ο Καραμανλής θα κρίνει το πότε θα μιλήσει.

ΩΡΑ 12.56 Πολιτικά η ΝΔ τιμωρήθηκε και έκανε την αυτοκριτική της ως κόμμα. Κάποιοι ζητούν συγγνώμη αλλά μόνο από τους δικούς της ψηφοφόρους. Εχει μεγάλα αποθέματα στελεχών. Η ΝΔ μπορεί να τιμωρηθεί για πράγματα που δεν έκανε, αλλά το ΠΑΣΟΚ θα τιμωρηθεί για πράγματα που έκανε.

ΩΡΑ 12.55 Μπορεί να μην έπεισε κάποια από τα στελέχη του και να έφυγαν, αλλά ο Σαμαράς ακολούθησε τον δρόμο της ευθύνης.

ΩΡΑ 12.53 Οταν έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου για να γίνει το έργο που έπρεπε να γίνει, έφυγαν από τη ΝΔ. Αν ο Σαμαράς έλεγε όχι στη δανειακή σύμβαση δεν θα είχε μεγαλύτερο ποσοστό; Θα είχε δημοσκοπικά πάνω από 50-60%.

ΩΡΑ 12.52 Ο κόσμος ήθελε εκλογές. Ζητούσε να φύγει το ΠΑΣΟΚ γιατί δεν τον αντιπροσώπευε με 153 βουλευτές.

ΩΡΑ 12.51 Δεν επιβάλλαμε εμείς τις εκλογές. Υπήρχε απαίτηση και από άλλους.

ΩΡΑ 12.49 Ποιός πίστευε πριν από έναν χρόνο ότι η σύνθεση της Βουλής ανταποκρινόταν στην κοινωνία;

ΩΡΑ 12.47 Τελείως διαφορετικές περιπτώσεις η Μπακογιάννη που είπε ναι στο Μνημόνιο και τελείως διαφορετικό το ναι Βορίδη και Γεωργιάδη. Η κα Μπακογιάννη ήθελε να φύγει από τη ΝΔ. Εψαχνε αφορμή γιατί δεν ήθελε να είναι κάτω από τον Αντώνη Σαμαρά.

ΩΡΑ 12.45 Πρέπει να διαμορφωθούν χώροι κράτησης και φιλοξενίας με βάση τις αρχές του ΟΗΕ και μετά από συνενόηση με τις τοπικές κοινωνίες. Επι ΝΔ λειτούργησαν 4 κέντρα φιλοξενίας λαθρομετανστών και το ΠΑΣΟΚ τα έκλεισε.

ΩΡΑ 12.44 Σε ποιά χώρα που σέβεται τους θεσμούς και τους νόμους επιτρέπει να ξεκινούν λαθρομετανάστες από την Κρήτη και από τον Πειραιά έφτασαν στη Νομική και αργότερα στην Υπατία.

ΩΡΑ 12.42 Ο Χρυσοχοιδης ήταν εκείνος που το 2009 σταμάτησε το έργο των στρατοπέδων που εμείς ξεκινήσαμε. Είπε, εγώ δεν είμαι υπερ των στρατοπέδων. Εβγαλε την αστυνομία έξω για σόου. Αλλά λέω ότι όταν είσαι υπουργός Δημόσιας Τάξης ξαφνικά βγάζεις τον κόσμο στους δρόμους λίγες ημέρες πριν τις εκλογες…

ΩΡΑ 12.40 Τα τελευταία χρόνια γιγαντώθηκε το φαινόμενο. Σε όλες τις πόλεις του κόσμου το κέντρο είναι το τουριστικό σημείο της κίνησης. Είναι το φιλέτο. Γι’ αυτό λεει ο Α.Σαμαράς πρέπει να το ανακαταλάβουμε.

ΩΡΑ 12.38 Οι τοπικές κοινωνίες έχουν ρόλο να παίξουν για να αντιμετωπίσουν τα φαινόμενα όπως η Χρυσή Αυγή.

ΩΡΑ 12.36 Η ΝΔ είναι ένα λαϊκό κόμμα. Αυτό σημαίνει ότι έχει ρίζες μέσα στην κοινωνία, μέσα στην μεσαία τάξη. η ΝΔ είναι ένα μεγάλο λαϊκό ανοικτό κόμμα και υπάρχει μια αρχή: Οποιος αποδέχεται τις αρχές της είναι καλοδεχούμενος. Ο κόσμος θα κρίνει αν είναι σωστές οι επιλογές για προσχώρηση Βορίδη και Γεωργιάδη στη ΝΔ.

ΩΡΑ 12.35 Η εκλησία αυτή την στιγμή κάνει έργο. Θα μπορούσε να προσφέρει και περισσότερα αν την βοηθούσε το κράτος. Τα υπόλοιπα αφορούν την κοινωνία μας. Ορθοδοξία και ελληνισμός είναι ταυτισμένα.

ΩΡΑ 12.34 Το αυγό του φιδιού εκκολάπτεται όταν κάποιοι τοκίζουν στην οργή του κόσμου.

ΩΡΑ 12.32 Ξαφνικά ανακαλύπτουμε ότι όλοι αυτοί οι νεοναζί, οι οπαδοί του Χίτλερ, δούλεψαν υπόγεια. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι είναι μόνο ψήφος οργής και διαμαρτυρίας. Οι κοινωνίες πρέπει να πολεμήσουν αυτό το φαινόμενο.

ΩΡΑ 12.30 Αυτή η χώρα ήταν η πρώτη χώρα που έκανε αντίσταση στους Ναζί. Η πρώτη μεγάλη αντιστασιακή πράξη ήταν όταν κατέβηκε από την Ακρόπολη το ναζιστικό σύμβολο. Σε όποια περιοχή της χώρας και να πας δεν υπάρχει μέρος που να μην έχουν σφαγιαστεί από τους ναζί.

ΩΡΑ 12.29 Ο εκπρόσωπος της ΝΔ δεν μπορεί να γνωρίζει τα πάντα. Οτιδήποτε γίνεται σε σχέση με περικοπές έχει να κάνει για να παταχθεί το σπάταλο κράτος. Θα γίνουν περικοπές στο κράτος όπου χρειάζεται. Μπορεί να είναι νοσοκομεία, να είναι φορείς, να είναι οτιδήποτε.

ΩΡΑ 12.27 Οι κτηνοτρόφοι μας κινδυνεύουν να χάσουν την αγορά της Αλβανίας γιατί δεν τους ε΄χει δοθεί η επιστροφή ΦΠΑ. Τώρα το κενό της αγοράς καλύπτουν τα Σκοπια και η Βουλγαρία.

ΩΡΑ 12.25 Από την δανειακή συμβαση που υπογράφηκε υπάρχει κονδύλι 6,5 δις που μέσα στον χρόνο θα πάνε στους ιδιωτες. Είναι επιστροφές φόρων και ΦΠΑ.

ΩΡΑ 12.24 Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με το λαθρεμπόριο στα καύσιμα. Δυστυχώς δεν έχει αντιμετωπισθεί. Θα σταματήσει η εξίσωση του φόρου το λαθρεμπόριο. Θα πρέπει να μπουν γεωγραφικά και εισοδηματικά κριτήρια για την τιμή των καυσίμων. Θα φτιάξουμε ένα συγκεκριμένο επίδομα που θα σχηματίζεται από αυτούς τους παράγοντες.

ΩΡΑ 12.23 Υπάρχει κάποια πρόβλεψη για να απαλυνθεί το πρόβλημα των μικροομολογιούχων

ΩΡΑ 12.22 Δεν μπορεί να υπάρξει συγκυβέρνηση με τους ανθρώπους που σε οδήγησαν εδώ

ΩΡΑ 12.21 Δεν υπήρξε προγραμματική σύγκλιση ώστε να κάνουμε πολιτικές μακράς πνοής.

ΩΡΑ 12.20 Το ζήτημα είναι με ποιούς θα συγκυβερνήσεις. Με τους ανθρώπους που σε οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση; Το ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να περάσει να μην γίνουν εκλογές.

ΩΡΑ 12.19 Ο λαος θα αποφασίσει και θα κρίνει την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού.

ΩΡΑ 12.18 Οταν ο Α.Σαμαράς έλεγε όχι στο Μνημόνιο πάνω από το 60% της ελληνικής κοινωνίας έλεγε να πούμε ναι στο Μνημόνιο. Η λάσπη από το εξωτερικό και το εσωτερικό έδινε κι έπαιρνε.

ΩΡΑ 12.17 Η ΝΔ έχει κάνει λάθη αλλά έκανε την αυτοκριτική της. Μπορεί να την κατηγορήσει για πράγματα που δεν έχει κάνει. Εγώ πιστεύω ότι έχει γίνει έργο. Την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πρέπει να την κατηγορήσουμε γιατί έκανε πράγματα άσχημα για τον τόπο.

ΩΡΑ 12.16 Βλέπουμε σε όλη την Ευρώπη τις κυβερνήσεις καταρρέουν και πέφτει στο τραπέζι το ευρωομόλογο έργου.

ΩΡΑ 12.15 Ο κόσμος είναι θυμωμένος αλλά ξέρει ότι η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί. Κάποιος πρέπει να πάρει το τιμόνι στα χέρια και να την οδηγήσει σε ασφαλή ύδατα.

Κάθε μέρα καλεσμένοι απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους απαντούν στα ερωτήματά σας τα οποία μπορείτε να στέλνετε 24 ώρες πριν την συνέντευξη αλλά και κατά την διάρκειά της.

Μέχρι την ημέρα των εκλογών θα σας δοθεί η ευκαιρία να απευθύνετε τα ερωτήματά σας μεταξύ άλλων στους: Αννα Διαμαντοπούλου, Ανδρέα Λοβέρδο αλλά και στους πολιτικούς αρχηγούς.

Η συζήτηση θα διαρκεί περίπου 20 λεπτά και στην συνέχεια ο καλεσμένος – υποψήφιος θα απαντά στα δικα σας ερωτήματα.

Όσα ερωτήματα δεν προλάβουν να απαντηθούν θα τα δίνουμε στον υποψήφιο κι εκείνος θα αναλαμβάνει την υποχρέωση να τα απαντήσει ένα – ένα.

Την Τετάρτη 2η Μαϊου καλεσμένη στο Newsit στις 11 το πρωί, η Αννα Διαμαντοπούλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε