Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 7 Αθήνα Αναλυτικά

Γ.Παπανδρέου :Απλώνουμε ''δίχτυ'' προστασίας για 670.000 εργαζόμενους και ανέργους

Γ.Παπανδρέου :Απλώνουμε ''δίχτυ'' προστασίας για 670.000 εργαζόμενους και ανέργους
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 19.10.2010 | 15:31
Πρώτη δημοσίευση: 19.10.2010 | 15:31

Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι η ανεργία αποτελεί το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα της χώρας και εξήγγειλε σχέδιο συνολικού κόστους 2,6 δις,που απευθύνεται σε εργαζομένους και ανέργους.

Η οικονομία που χρόνια αργοπέθαινε ήταν η ''μήτρα'' για τις στρατιές των ανέργων,κατά τον πρωθυπουργό που τόνισε ότι θα προσπαθήσει να επανεκκινήσει τις σβησμένες εως τώρα μηχανές ανάπτυξης.
 
Ο Γ.Παπανδρέου έθεσε ως πρώτο στόχο τη διατήρηση θέσεων εργασίας και την προσαρμοστικότητα των επιχειρήσεων.
 
Το σχέδιο που παρουσίασε προβλέπει την οικονομική στήριξη επιχειρήσεων που πλήττονται από την ύφεση, με επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για να μην προχωρήσουν σε απολύσεις.
 
Η ένταξη των νέων στην αγορά εργασίας και η απόκτηση εργασιακής εμπειρίας είναι ο δεύτερος στόχος του Πρωθυπουργού που επισήμανε, ότι θα γίνει μέσω τοπικών ολοκληρωμένων προγραμμάτων, ή μέσω προγραμμάτων στήριξης νέων ελεύθερων επαγγελματιών και επιστημόνων.
 
Ο τρίτος στόχος θα είναι η επανένταξη ανέργων, μέσα από ολοκληρωμένα προγράμματα για ανέργους επιχειρήσεων που προχώρησαν σε μαζικές απολύσεις, αλλά και χορήγηση «επιταγής επανένταξης» ανέργων αντί για το επίδομα εργασίας.
 
Η ένταξη στην αγορά εργασίας και στήριξη των γυναικών είναι ο τέταρτος στόχος που έθεσε ο πρωθυπουργός, ενώ ο πέμπτος αφορά στη στήριξη ατόμων με αναπηρία και άλλων ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
 
Για τη διαδικασία για την υποβολή αιτήσεων για τα παραπάνω προγράμματα, ο πρωθυπουργός περιμένει πως θα είναι «διαφανής, σαφής, εύκολη και γρήγορη», ενώ οι αιτήσεις θα γίνονται αρχικά ηλεκτρονικά μέσω του ΟΑΕΔ και στη συνέχεια μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους, αλλά και άλλους μη κυβερνητικούς οργανισμούς.
 
Εντονη κριτική στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού άσκησε το Κομμουνιστικό Κόμμα. «Είναι μεγάλο ψέμα ότι η κυβέρνηση στηρίζει τους ανέργους. Δίνει ζεστό χρήμα στη μεγάλη εργοδοσία. », ανεφέρει σε σχετική του ανακοίνωση το ΚΚΕ.
 

Tags: ΟΑΕΔ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. 1.000 ευρώ βοήθημα στους εργαζόμενους σε “Αγγελιοφόρο” και “Σπορ του Βορρά” 1.000 ευρώ βοήθημα στους εργαζόμενους σε “Αγγελιοφόρο” και “Σπορ του Βορρά”
  2. ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα εργασίας 10.000 θέσεων ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα εργασίας 10.000 θέσεων
  3. Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 10.000 μακροχρόνια ανέργους μεγάλης ηλικίας Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 10.000 μακροχρόνια ανέργους μεγάλης ηλικίας
  4. ΟΑΕΔ: Παράταση για το Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων ΟΑΕΔ: Παράταση για το Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων
  5. ΟΑΕΔ: Έως 09/01 οι αιτήσεις για το Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων ΟΑΕΔ: Έως 09/01 οι αιτήσεις για το Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων
  6. ΟΑΕΔ: Παράταση του προγράμματος για ανέργους 30 έως 49 ετών ΟΑΕΔ: Παράταση του προγράμματος για ανέργους 30 έως 49 ετών
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook