Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 24 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Γ. Παπανδρέου: "Η Ευρώπη πρέπει να πάρει ιστορικές αποφάσεις"

Γ. Παπανδρέου: `Η Ευρώπη πρέπει να πάρει ιστορικές αποφάσεις`
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 12.07.2011 | 17:07
Πρώτη δημοσίευση: 12.07.2011 | 16:58

 Η Ευρώπη πρέπει να πάρει αποφάσεις ιστορικής σημασίας, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου, μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι η Ελλάδα πρέπει να βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση και να είναι συνεπής στην τήρηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει.

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε επίσης ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε επισημάνει από την αρχή ότι η κρίση δεν είναι μόνο ελληνική και πρότεινε συγκεκριμένους τρόπους παρέμβασης της Ευρώπης, αλλά - όπως επεσήμανε - η συντηρητική πλειοψηφία της Ένωσης δεν εισάκουσε. Τώρα, πρόσθεσε, όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι πρόκειται για μεταρρυθμίσεις ιστορικών διαστάσεων, για μια βαθιά δημοκρατική και προοδευτική αλλαγή.

Σχετικά δε με το νομοσχέδιο για τη διαφθορά των πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων, τόνισε ότι η νέα νομοθετική πρωτοβουλία αναλαμβάνεται προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι οι πιο σοβαρές υποθέσεις θα εκδικάζονται σε εύλογο χρόνο.

Διαβάστε επίσης:

Ανεξέλεγκτη η κρίση – Στο παρά πέντε η Ευρωζώνη από ντόμινο χρεοκοπίας


   Διαδώστε αυτό το άρθρο