Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Γ.Παπανδρέου: “Η ΝΔ υπονομεύει τη χώρα”

EUROKINISSI
Με συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» o Γιώργος Παπανδρέου εμφανίζεται απολύτως σίγουρος για την ανάλυση της σοβαρής κατάστασης της χώρας. Τονίζει και πάλι ότι δεν υπάρχουν ειλημμένες αποφάσεις για εκλογές όμως δεν τον αποκλείει.

Δεν υπάρχουν ειλημμένες αποφάσεις για εκλογές τονίζει και πάλι ο πρωθυπουργός αλλά αν χρειαστεί θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές για να μην αφήσει όπως λέει “εκκρεμότητες”
 
Σε συνέντευξη του στο “Έθνος της Κυριακής” εμφανίζεται απολύτως σίγουρος για την ανάλυση της σοβαρής κατάστασης της χώρας και δεσμεύεται ότι δεν πρόκειται να φυγομαχήσει.
 
Εγκαλεί την προηγούμενη κυβέρνηση, της ΝΔ, για «εγκατάλειψη του καραβιού την ώρα που ήταν βέβαιοι ότι θα βούλιαζε αύτανδρο» και της επιτίθεται με σφοδρότητα για τη σημερινή τακτική της. «Κάθονται στην εξέδρα και όχι μόνο αρνούνται να μουσκέψουν τη φανέλα τους για τη χώρα, όχι μόνο μας λοιδορούν, αλλά μας απειλούν κιόλας», εκτιμά και χρεώνει στη στάση της ΝΔ και του κ. Σαμαρά ότι «υπονομεύουν την προσπάθεια ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας».
 
Ο πρωθυπουργός από την αρχή επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι «η σοβαρότητα της κατάστασης δεν επιτρέπει σε κανέναν να παίζει με τις τύχες της χώρας». Τονίζει τη βούλησή του να μην αφήσει «εκκρεμότητες» στην προσπάθεια που γίνεται, οδηγώντας τη χώρα σε περιπέτειες.
 
“Η σοβαρότητα της κατάστασης δεν επιτρέπει σε κανέναν να παίζει με τις τύχες της χώρας. Απευθύνθηκα και απευθύνομαι στους πολίτες με απόλυτη ειλικρίνεια, εκθέτοντας τους τα προβλήματα, τους κινδύνους και τις επιλογές που έχουμε. Μετά την περιπέτεια που έζησε η χώρα, κανένας μας δεν έχει πια το δικαίωμα να συνεχίσει να συμπεριφέρεται στους πολίτες είτε ωραιοποιώντας καταστάσεις είτε «μοιράζοντας καθρεφτάκια» περί μηδενισμού του ελλείμματος σε έναν χρόνο. Ποιοι τα λένε αυτά; Αυτοί που μας έκαναν παγκοσμίως διάσημους για τα ελλείμματα που άφησαν πίσω τους. Δεν υπάρχουν, λοιπόν, ούτε μπλόφες, ούτε προειλημμένες αποφάσεις για εκλογές. Υπάρχει μόνο η αποφασιστικότητά μας να υπηρετήσουμε τα συμφέροντα της χώρας, να διαφυλάξουμε τη μέχρι τώρα προσπάθεια, να μην πάνε χαμένες οι θυσίες, να μην επιτρέψουμε το πισωγύρισμα”, λέει ο πρωθυπουργός.

Και συνεχίζει λέγοντας: “Γι’ αυτό και καλώ τους πολίτες να δώσουν σήμερα ψήφο ευθύνης, ελπίδας και σταθερότητας. Είναι στο χέρι τους. Είναι στο χέρι των πολιτών στις σημερινές εκλογές να αποφασίσουν αν συνεχίζουμε σταθερά την πορεία σωτηρίας και αναμόρφωσης της χώρας ή αν γυρνάμε πίσω, στην παρακμή και στην Ελλάδα της χρεοκοπίας”.

Κατηγορεί τον Αντώνη Σαμαρά για την αδυναμία του να αλλάξει σελίδα, το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ που ταυτίζονται με τα επιχειρήματα της Ρηγίλλης και υπογραμμίζει ότι ο πήχης των εκλογών αυτής της Κυριακής δεν είναι αριθμητικός.

 
«Απίθανη θεωρία» χαρακτηρίζει ο πρωθυπουργός τη θέση της αντιπολίτευσης πως επιδιώκει εκλογές γιατί δεν βγαίνει η προσπάθεια στην οικονομία. Ο Γ. Παπανδρέου είναι κατηγορηματικός: «Το νερό έχει μπει στο αυλάκι και είμαστε σε θέση να δώσουμε τη μάχη από πολύ καλύτερες προϋποθέσεις». Επίσης ο πρωθυπουργός τονίζει ότι «δεν πρόκειται να υπάρξουν νέα μέτρα σε βάρος μισθωτών και συνταξιούχων»…
 
“Με τα μέτρα που έχουμε ήδη λάβει, με τις πολιτικές που ξεδιπλώνουμε κάθε μέρα είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας, έχουμε αποτελέσματα και πετυχαίνουμε μια δημοσιονομική εξυγίανση από τις μεγαλύτερες που έγιναν ποτέ διεθνώς. Το 2011 θα αποδώσουν από την αρχή του έτους όλα τα μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής που λάβαμε το 2010 και επιπρόσθετα θα αποδίδουν όλο και περισσότερο οι μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές που κάνουμε”.
 
Τέλος, ο πρωθυπουργός αναδεικνύει τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας και θέτει κόκκινες γραμμές στα εθνικά θέματα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε