Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Γ. Παπανδρέου: «Καμουφλαρισμένη εκδοχή καιροσκοπισμού ο ΣΥΡΙΖΑ»

Γ. Παπανδρέου: «Καμουφλαρισμένη εκδοχή καιροσκοπισμού ο ΣΥΡΙΖΑ»

«Αδικήσαμε πολύ κόσμο στην προσπάθεια να αποφευχθεί η χρεοκοπία της χώρας» λέει λίγες ώρες πριν από τις εκλογές ο πρώην πρωθυπουργός και επιτίθεται σε Σαμαρά, Τσίπρα.

Λίγα 24ωρα πριν από τις επαναληπτικές κρίσιμες για το μέλλον του τόπου εκλογές επέλεξε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου να απευθύνει μήνυμα στον ελληνικό λαό. Υπεραμύνθηκε των όσων έκανε, δεν έκρυψε πως θα ήθελε να είχε παραμείνει στην εξουσία για να κάνει περισσότερα και χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ τη μόνη πολιτική δύναμη που, παρά τα λάθη της, μπορεί να εγγυηθεί την υπέρβαση των σφαλμάτων που έγιναν τις προηγούμενες δεκαετίες.

Ο Γιώργος Παπανδρέου στρέφει τα βέλη του στον ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντάς τον «άλλη μια καμουφλαρισμένη εκδοχή των νοσηρών φαινομένων καιροσκοπισμού και δημαγωγίας που ζήσαμε κατά κόρον τα χρόνια της μεταπολίτευσης. Δεν θέλει το μνημόνιο, αλλά θέλει τα λεφτά του μνημονίου, γιατί γνωρίζει ότι χωρίς αυτά η χώρα μας κινδυνεύει. Δεν θέλει το μνημόνιο, αλλά θέλει τη μείωση του χρέους του μνημονίου -και μάλιστα μεγαλύτερη.

Διατείνεται ότι μπορούμε να «εκβιάσουμε» τους εταίρους μας διότι είμαστε πια κοντά σε πρωτογενές πλεόνασμα και δεν έχουμε πια τόσο μεγάλη ανάγκη τα χρήματά τους. Μόνο που είμαστε πια κοντά σε πρωτογενές πλεόνασμα χάρη στην πολιτική που ασκήθηκε μέχρι τώρα την οποία καταγγέλλει και θέλει να ακυρώσει».

Αντώνης Σαμαράς και Αλέξης Τσίπρας είναι οι δυο όψεις του δυο νομίσματος σύμφωνα με τον Γιώργο Παπανδρέου. Και από τα πυρά του δε γλιτώνει ούτε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. «Οι ευθύνες του είναι τεράστιες και ιστορικών διαστάσεων», λέει και του καταλογίζει ότι: «Αρνήθηκε και αρνείται μέχρι και σήμερα την αναγνώριση και ανάληψη οποιασδήποτε ευθύνης αναλογεί στη ΝΔ, για το ότι φτάσαμε στην κρίση».

«Ετέθη ο ίδιος επικεφαλής του λεγόμενου «αντιμνημονιακού μετώπου», μιας ετερόκλητης και καιροσκοπικής συμμαχίας πολιτικών δυνάμεων που προσπάθησαν να πείσουν ότι το μνημόνιο έφερε την κρίση και όχι η κρίση το μνημόνιο», λέει επίσης.

Ερωτηθείς αν το μνημόνιο θα μπορούσε να ήταν καλύτερο απαντάει «ασφαλώς», υπό την προϋπόθεση ότι «θα υπήρχε άλλος συσχετισμός δυνάμεων στην Ευρώπη», ενώ κατηγόρησε τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας πως αντί να βοηθήσουν στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, «πετροβολούσαν εκ του ασφαλούς και από την εξέδρα των θεατών αυτούς που προσπαθούσαν να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά».

Σύμφωνα με τον Γ. Παπανδρέου η νίκη του Φρανσουά Ολάντ στη Γαλλία δημιούργησε ελπίδες αλλά δεν είναι το τέλος της μάχης που πρέπει να συνεχίσει να δίνει η Ελλάδα και η Ευρώπη και προσθέτει ότι στη χώρα μας, η μάχη μεταξύ συντήρησης και προόδου δεν έχει λήξει και θα κορυφωθεί τώρα.

«Αδικήσαμε πολύ κόσμο» στην προσπάθεια να αποφευχθεί η χρεοκοπία της χώρας», λέει και δεν κρύβει την πικρία του που δεν είχε τη δυνατότητα και κυρίως τον χρόνο (μια τουλάχιστον τετραετία) να προχωρήσει τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα.

«Ο μόνος στόχος της Ελλάδας πρέπει να είναι η πραγματοποίηση μεγάλων αλλαγών, να δείξει φερεγγυότητα και αξιοπιστία έναντι των εταίρων και αυτό μπορεί να το κάνει μια κυβέρνηση «ευρύτατης συνεργασίας, μια κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, για τη συνέχιση της προσπάθειας να γίνουν οι μεγάλες αλλαγές που αντιμετωπίζουν τη ρίζα του προβλήματος», τονίζει, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρωθυπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παγκόσμιος συναγερμός για τις εκλογές στην Ελλάδα – Οι μεγαλύτεροι τραπεζίτες του κόσμου σε εγρήγορση γιατί φοβούνται μέγα κραχ τη Δευτέρα

Τσίπρας: “Τιμωρείστε τους θρασύδειλους Σαμαρά και Βενιζέλο”

Reuters: Τελεσίγραφο της Γερμανίας στη νεα ελληνική κυβέρνηση: Έχετε 100 ημέρες αλλιώς GAME OVER!

Μήνυμα Βενιζέλου: Από την Κυριακή το βράδυ αλλάζουν όλα!

Σαμαράς στην ΟΝΝΕΔ: “Ο Α. Τσίπρας παίζει με την Ελλάδα”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε