Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Γ.Παπανδρέου: Κάνουμε μιά επανάσταση…

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Χωρίς την ενεργή παρουσία της νέας γενιάς η Ελλάδα δεν θα…

αλλάξει, τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τα εργασιακά και τα κοινωνικά δικαιώματα των νέων.

“Καταβάλλουμε προσπάθεια για να αλλάξουμε για πάντα την Ελλάδα, για μία νέα γενιά απαλλαγμένη από τα βάρη που της κληρονομήσαμε … έχουμε αρχίσει μία επανάσταση -όχι μόνο δομική αλλά και σε αντιλήψεις- και θα πετύχουμε με τη συμμετοχή της νέας γενιάς”, υποστήριξε ο κ. Παπανδρέου. “Σε αυτήν την επανάσταση θα είναι πρωτοπόρα η σημερινή νέα γενιά, αν δεν αποφασίσει τη φυγή και την εγκατάλειψη, χωρίς βία. Η βία φέρνει βία, είναι άλλη όψη της εγκατάλειψης,” παρατήρησε ο πρωθυπουργός.

Καταλήγοντας, απηύθυνε έκκληση σε όλα τα πολιτικά κόμματα για μεγαλύτερη συμμετοχή στις επερχόμενες εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, λέγοντας: «Βάλτε νέους ανθρώπους, δώστε λόγο στη νέα γενιά, γιατί και μπορεί και θέλει, κάντε τον Καλλικράτη μοχλό αλλαγής και ανάπτυξης”.

«Οι νέοι άνθρωποι αλέθονται στη μηχανή του κέρδους», αντέτεινε η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, με πρωτοβουλία της οποίας έγινε η συζήτηση στη Βουλή.

Πρόσθεσε ότι με τα νέα μέτρα «πέφτει βαρύς πέλεκυς για όσους είναι 40 ετών και κάτω» και έκανε λόγο για «μια μαύρη προοπτική», καθώς επίσης και για «κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, καμία ελπίδα σύνταξης, πλήρη απαξίωση του κατώτατου μισθού».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε