Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Γ.Παπανδρέου: “Με το PSI οι θυσίες των Ελλήνων δεν πήγαν χαμένες”

Αίρεται η αβεβαιότητα για τις προοπτικές της Ελλάδας, μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τον ιδιωτικό τομέα, για αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου..

τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε επίσης ότι «οι θυσίες των Ελλήνων δεν πήγαν χαμένες, όπως ήθελαν κάποιοι» και πρόσθεσε ότι οι Έλληνες με την ωριμότητα που έδειξαν, πήραν στους ώμους τους το εγχείρημα.

Ο κ. Παπανδρέου θεωρεί ότι διαμορφώνεται ένα νέο περιβάλλον, που δίνει στη χώρα τον χρόνο να συνεχιστούν οι βαθιές αλλαγές που είναι απαραίτητες και να οικοδομηθούν ουσιαστικές προϋποθέσεις για την ανάπτυξη. Και υπογραμμίζει ότι η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, δεν πρέπει να μείνει στη μέση.

    Η δήλωση του κ. Παπανδρέου έχει ως εξής:

    «Ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για ολόκληρο τον κόσμο, ολοκληρώνεται με μεγάλη επιτυχία. Η συμφωνία με τον ιδιωτικό τομέα, το λεγόμενο PSI, ολοκληρώνεται με θετικά αποτελέσματα για την αντιμετώπιση του χρέους, αλλά και για το μέλλον της χώρας και των παιδιών μας. Μετά από μια προσπάθεια που κράτησε δυο χρόνια, η αβεβαιότητα γύρω από τις προοπτικές της Ελλάδας, αίρεται. Οι θυσίες των Ελλήνων δεν πήγαν χαμένες, όπως ήθελαν κάποιοι για τους δικούς τους λόγους. Με σοβαρότητα και συνέπεια, αγωνιστήκαμε για να υλοποιηθούν οι αποφάσεις της 26ης και 27ης Οκτωβρίου, που και αυτές ήρθαν μετά από σκληρές προσπάθειες σε ένα αντίξοο διεθνές περιβάλλον.

    »Τώρα, οφείλουμε να υπερασπιστούμε αυτήν τη μεγάλη κατάκτηση, επιδεικνύοντας τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που απαιτείται, προκειμένου να κάνουμε και τα αναγκαία βήματα για την επιτυχή ολοκλήρωση της συμφωνίας για το νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης. Οι Έλληνες, με την ωριμότητα που επέδειξαν και τις θυσίες που έκαναν, πήραν στους ώμους τους αυτό το εγχείρημα που τους απαλλάσσει από ένα μεγάλο μέρος του βάρους από το χρέος. Είναι η πρώτη φορά που το χρέος μειώνεται και μάλιστα, δραστικά. »Παράλληλα, διαμορφώνεται ένα νέο περιβάλλον, που μας δίνει τον χρόνο για να συνεχίσουμε τις βαθύτερες αλλαγές που απαιτούνται. Μπορούμε τώρα πια να οικοδομήσουμε βάσιμες και ουσιαστικές προϋποθέσεις για την ανάπτυξη. Να δημιουργήσουμε τις βάσεις για ανάπτυξη, στηριζόμενοι στα δικά μας συγκριτικά πλεονεκτήματα. Ενισχύεται η αξιοπιστία της χώρας και συνεπώς, η διαπραγματευτική της δυνατότητα, ενώ γίνεται ένα σημαντικό βήμα για την οικοδόμηση μιας νέας, πιο ελκυστικής εικόνας της χώρας διεθνώς, που μπορεί να προσελκύσει σοβαρές επενδύσεις για μια βιώσιμη και περιφερική ανάπτυξη.

    »Τώρα είναι στο χέρι μας και να υπερασπιστούμε ό,τι έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα και να αλλάξουμε τη χώρα για να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον σε στέρεες βάσεις. Η συνέχιση των αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα, αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για το μέλλον. Αυτή η προσπάθεια δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει στη μέση. Και θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να πετύχουμε και αυτό τον στόχο. Ήδη, τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα μας δίνουν και ελπίδα και αισιοδοξία, καθώς ανοίγουν νέες προοπτικές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μπαίνουν όλοι στο “κούρεμα” και τα ασφαλιστικά ταμεία που δε συμμετείχαν – Ενεργοποιούνται οι ρήτρες – Θα αλλάξουν οι διοικήσεις όσων είπαν όχι!

Πέρα από κάθε προσδοκία το “κούρεμα” – Έφτασε το 95,7% μαζί με την ενεργοποίηση των CACs – Σε άπταιστα… αγγλικά η ανακοίνωση του υπουργείου!

“Ιστορική η συμφωνία. Είναι η τελευταία μας ευκαιρία”

Γλιτώνουν το κούρεμα με το κόλπο του τρένου;

Βενιζέλος: Ευχαριστώ εκ μέρους της Ελλάδας

Πρώτο θέμα στα ξένα ΜΜΕ το ελληνικό κούρεμα

Η επόμενη ημέρα της συμφωνίας

Σημαντικό βήμα για την επίλυση της ελληνικής κρίσης

Βερολίνο: «Βήμα σταθεροποίησης το ελληνικό κούρεμα»

Μπαρουέν: «Καλή είδηση το κούρεμα της Ελλάδας»

15 Μαρτίου το ΔΝΤ αποφασίζει το ποσό συμμετοχής του στο νέο πακέτο βοήθειας

Τι σημαίνει PSI, ρήτρες CACs και ο στόχος της απαρτίας

Λαγκάρντ: «Μύρισε άνοιξη!»

Πάνω από 85% η συμμετοχή – Ξεπέρασε το 95% σύμφωνα με το Reuters – Στις 08:00 οι επίσημες ανακοινώσεις

«Η Ευρώπη δε μας δημιουργεί πια κινδύνους»

Η ώρα της αλήθειας για το ελληνικό χρέος – Τέλος στην προθεσμία για το PSI – Reuters: Ξεπέρασε το 85% η συμμετοχή

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε