Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Γ. Παπανδρέου: ‘Οποιος δεν ψηφίσει το ασφαλιστικό διαγράφεται, αλλά δεν θα κάνω πρόωρες εκλογές

Γ. Παπανδρέου: ‘Οποιος δεν ψηφίσει το ασφαλιστικό διαγράφεται, αλλά δεν θα κάνω πρόωρες εκλογές

Μήνυμα για κομματική πειθαρχία στους βουλευτές στέλνει ο πρωθυπουργός με συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία – Απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών – Πάιρνει αποστάσεις από τη γνωμοδότηση του ελεγκτικού συμβουλίου περί αντισυνταγματικότητας άρθρων του ασφαλιστικού.

Με μία σκληρή συνέντευξη που στέλνει πολλαπλά μηνύματα εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπανδρέου ξεκαθαρίζει ότι δεν θα δεχθεί αμφισβητήσεις από κανέναν και σε τίποτα.

Ο πρωθυπουργός επέλεξε να δώσει αυτή τη συνέντευξη στην πιο κρίσιμη στιγμή – λίγες μέρες πρίν απο την ψήφιση του ασφαλιστικού και την κορύφωση των αντιδράσεων των εργαζομένων – για να διατρανώσει την αποφασιστικότητά του.

Στέλνει μήνυμα για κομματική πειθαρχία στους βουλευτές του, οι οποίοι έχουν από καιρό έχουν συνειδητοποιήσει ότι η καταψήφιση του νομοσχεδίου σημαίνει διαγραφή. “Η υπερψήφιση του ασφαλιστικού έχει χαρακτήρα ψήφου ευθύνης από όλους τους βουλευτές απέναντι στην ελληνική κοινωνία, αλλά και στις επόμενες γενιές. Παίζεται η τύχη της χώρας μας” αναφέρει χαρακτηριστικά.”Η θα πάρουμε αποφάσεις τώρα ή θα πρέπει να εξηγήσουμε στα παιδιά μας αύριο γιατί δεν παίρνουν σύνταξη ή γιατί πρέπει να ασφαλίζονται ιδιωτικά. Και αυτό δεν θα το επιτρέψω” σημειώνει.

Ερωτηθείς αν όποιος δεν ψηφίσει θα διαγραφεί, ο κ. Παπανδρέου αναφέρει: “Αποδεικνύουμε εμείς, το κίνημά μας, ότι τολμούμε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις σήμερα για να διασφαλίσουμε το αύριο (…) Είναι ένα νομοσχέδιο που όλοι οι βουλευτές οφείλουν να ψηφίσουν”. “Πιστεύω ότι όλοι μας αντιλαμβανόμαστε την ευθύνη που έχουμε να αλλάξουμε τη χώρα” τονίζει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, λέγοντας ότι δεν τον απασχολεί καθόλου και ότι το μόνο που σκέφτεται είναι οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν στη χώρα. Όπως αναφέρει ο πρωθυπουργός, “θυμίζω ότι εμείς ζητήσαμε εκλογές και αυτές οι εκλογές έγιναν. Και βλέπουμε όλοι πόσο δίκιο είχαμε τελικά. Ότι θα βουλιάζαμε εάν δεν είχε γίνει κυβερνητική αλλαγή ποιος το αμφισβητεί σήμερα; Και λάβαμε εντολή για μεγάλες αλλαγές”.

Ταυτόχρονα, ο Γ. Παπανδρεόυ παίρνει αποστάσεις από τη γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου περί αντισυνταγματικότητας άρθρων του ασφαλιστικού λέγοντας “έχει θεσμοθετημένη αρμοδιότητα και εν προκειμένου εκφράζει μη δεσμευτική γνώμη” . Και προσθέτει:” Δεν είναι προφανές για ποιο λόγο το δικό μας Σύνταγμα θα μπορούσε να εμποδίσει κάτι πολύ λογικό, το οποίο ισχύει σε πολλές άλλες χώρες, όπως το να εντάσσονται στον ίδιο φορέα όλοι οι μισθωτοί στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, συμπεριλαμβανομένων και των δικαστικών” .

Ο πρωθυπουργός στέλνει το μήνυμα ότι “αυτή τη φορά οι θυσίες του λαού θα πιάσουν τόπο”. “Πιάνουν ήδη τόπο. Είμαστε στο σωστό δρόμο. Και αυτό αποτελεί και μία μεγάλη διαφορά από την προηγούμενη κυβέρνηση. Μοίραζε αδικία με τα προνόμια στους λίγους και ημέτερους ενώ βύθιζε τη χώρα σε όλο και μεγαλύτερη κρίση”.

Δημοσκοπήσεις – καμπανάκι για τα κόμματα
Δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύουν “ΤΟ ΒΗΜΑ” και “ΤΟ ΠΑΡΟΝ” δείχνουν την απογοήτευση των Ελλήνων απέναντι στο πολιτικό σύστημα ενώ διχασμένοι εμφανίζονται για το ασφαλιστικό: σε υψηλό ποσοστό κρίνουν τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου “αναγκαίες, αλλά άδικες”, ενώ εντυπωσιακή είναι η άνοδος της αδιευκρίνιστης ψήφου, στο υποθετικό σενάριο αυριανών εκλογών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:
Λοβέρδος: Παραίτηση για το ασφαλιστικό θα ήταν λιποταξία
Η αδιευκρίνιστη ψήφος πρώτη δύναμη στις εκλογές
Νέα 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ για τις 8 Ιουλίου
Στη Βουλή το Ασφαλιστικό για τις συντάξεις στο Δημόσιο
Λίφτινγκ στα όρια ηλικία για τις συντάξεις

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε