Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Γ.Παπανδρέου : Θα πιούμε ένα κρασί με τον Αντώνη Σαμαρά

Γ.Παπανδρέου : Θα πιούμε ένα κρασί με τον Αντώνη Σαμαρά
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 30.07.2011 | 14:42
Πρώτη δημοσίευση: 30.07.2011 | 14:42

Σε συνέντευξή του στο Bloomberg News, ο κ. Παπανδρέου επισημαίνει πως χρειάζονται ριζικές αλλαγές στη χώρα, καθιστώντας την οικονομία περισσότερο βιώσιμη, κάτι που θα φέρει και τη σταθερότητα.
 

Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος και προώθηση της προοπτικής ανάπτυξης μέσω της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας είναι οι τρεις προτεραιότητες που θέτει ο Πρωθυπουργός για τους επόμενους 12 μήνες.
 
Απαντώντας στο αίτημα του Αντώνη Σαμαρά για μείωση της φορολογίας ο Πρωθυπουργός τονίζει πως " το πραγματικό πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι η περικοπή των φόρων αλλά το να διασφαλίσουμε ότι δεν έχουμε φοροδιαφυγή."
 
Σχετικά με την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα ο κ. Παπανδρέου τονίζει πως ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον κυρίως για την πράσινη και καθαρή ενέργεια
 
Σε ερώτηση μάλιστα για τις προσωπικές σχέσεις που διατηρεί με τον Πρόεδρο της ΝΔ , ο κ. Παπανδρέου επισημαίνει πως "στην πολιτική κανείς είναι ορθό να διαχωρίζει τη θεσμική με την προσωπική σχέση" λέγοντας χαρακτηριστικά πως " κάποτε , ύστερα από καμια δεκαετία, ίσως μπορούμε να καθίσουμε μαζί να πιούμε ένα ποτήρι κρασί και αναπολώντας το παρελθόν να πούμε: Ας κρίνουμε τώρα πως έχουν πάει τα πράγματα στην Ελλάδα."
 
Τέλος ο Πρωθυπουργός σε ερώτηση για το πώς θέλει να τον θυμάται η ιστορία τόνισε πως θα ήθελε να δει πως έχει συνεισφέρει στο κοινό καλό της χώρας και στη συνειδητοποίηση των δυνατοτήτων της, γιατί όπως αναφέρει, "έχουμε μεγάλες δυνατότητες. " Πραγματικά πιστεύω στην Ελλάδα και θέλω να δω ότι έχουμε απελευθερώσει όλο το δυναμικό που διαθέτει η χώρα" τονίζει χαρακτηριστικά.
 
    Διαδώστε αυτό το άρθρο