Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Γ.Παπανδρέου: δεν ζητώ ούτε ένα ευρώ από τον Γερμανό φορολογούμενο

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

 “Η Ελλάδα δεν ζητά χρήματα από τις χώρες της Ευρώπης, αλλά…

πολιτική στήριξη”, δηλώνει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην Frankfurter Allgemeine Zeitung ενόψει της συνάντησης του με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ σήμερα το απόγευμα στο Βερολίνο.

 

Σε ερώτηση της γερμανικής εφημερίδας για τις απαιτήσεις της ελληνικής κυβέρνησης ενόψει της συνάντησης ο πρωθυπουργός δηλώνει: “Υποστήριξη. Πως θα υπάρξει ευρωπαϊκή στήριξη ώστε να μπορέσουμε να δανειστούμε χρήματα με λογικούς όρους”.

 

Ο Παπανδρέου επισημαίνει ότι η Ελλάδα χρειάζεται να πληρώνει περίπου 750 εκατ. ευρώ περισσότερα από την Γερμανία προκειμένου να δανειστεί 5 δισ. ευρώ.

 

Ωστόσο υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα ποτέ δεν ζήτησε για παρέμβαση διάσωσης. “Δεν ζητάμε χρήματα από τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη”, τονίζει ο πρωθυπουργός.

 

Ο πρωθυπουργός μιλώντας χθες στο γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο (Deutsche Presse-Agentur) επανέλαβε ότι “η Ελλάδα δεν ζητά ούτε μια δεκάρα από τους Γερμανούς φορολογούμενους”,

 

Τόνισε, παράλληλα, ότι “είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας να εξασφαλίσει μια υγιή ελληνική οικονομία και για τη δική της εγχώρια ανάπτυξη”.

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε